WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Έξυπνα tips για να διεκπεραιώνετε τις υποθέσεις σας


6 Οκτωβρίου 2014

Μέσα στην δίνη της καθημερινότητας με τις χιλιάδες υποχρεώσεις να τρέχουν ταυτόχρονα υπάρχει μία κατηγορία ανθρώπων που μπορεί να τα βγάλει πέρα. Μπορούν να είναι συνεπείς όχι μόνο φέρνοντας σε πέρας τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει αλλά τηρώντας και τα χρονικά περιθώρια για τα οποία έχουν δεσμευτεί.

Παρατηρώντας λοιπόν τους ανθρώπους αυτούς εύκολα καταλαβαίνει κάποιος πως έχουν τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης και αντίληψης των πραγμάτων. Ακόμα και οι σχέσεις τους με τους άλλους είναι βασισμένες σε διαφορετικές αρχές και αξίες.

  • Δρουν βάσει σχεδίου. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέτουν ένα στόχο και προσπαθούν να τον πετύχουν. Κάνουν κάποιες κινήσεις, κάποιες φορές τα καταφέρνουν και κάποιες φορές απογοητεύονται και τα παρατούν. Οι αποτελεσματικοί άνθρωποι παίρνουν χαρτί και μολύβι και οργανώνουν το σχέδιο τους. Βλέπουν ποιες ενέργειες πρέπει να κάνουν. Σε ποιους πρέπει να απευθυνθούν αλλά και τι μέσα διαθέτουν.
  • Δεν αναλαμβάνουν περισσότερα από όσα μπορούν να χειριστούν. Θέτουν όρια. Κανείς δεν μπορεί να τα κάνει όλα. Κάποια πράγματα θέλουν το χρόνο τους να γίνουν και ίσως να μην μπορούν να συνδυαστούν. Το πρότυπο multitask δεν ταιριάζει σ΄όλους και αν θέλετε την γνώμη μας είναι εξαντλητικό. Γιατί πολύ απλά δεν αφήνει περιθώρια για να εστιάσετε κάπου. Κάνετε ταυτόχρονα πράγματα χωρίς να έχετε συνείδηση του τι κάνετε. Εξαντλητικό. Επίσης, να δεν καταφέρετε να κάνετε κάτι νιώθετε ματαίωση. Άδικο. Οι αποτελεσματικοί λοιπόν άνθρωποι ξέρουν να θέτουν όρια και λένε όχι.
  • Οι αποτελεσματικοί άνθρωποι χαίρονται να αναλαμβάνουν καινούρια πράγματα γιατί το βλέπουν ως μία ευκαιρία για νέες γνώσεις και εμπειρίες. 
  • Δεν αγχώνονται με το χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους για να ολοκληρώσουν κάτι αλλά εστιάζουν στη δουλειά που έχουν να κάνουν.
  • Προσέχουν και σέβονται τον εαυτό τους. Αθλούνται και τρέφονται σωστά.
  • Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστούν ως αλαζόνες. Ξέρουν να παραδέχονται τις αδυναμίες τους και να αναγνωρίζουν τα λάθη τους.
  • Ξέρουν να θέτουν σωστά ερωτήματα. "Αν δεν ρωτήσεις, δεν θα μάθεις" λέει μια παλιά ρήση και κρύβει μέσα της πολύ μεγάλη αλήθεια. Οι σωστές ερωτήσεις οδηγούν στην λύση.
  • Ακόμα, δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα ως αδιέξοδα αλλά ως ευκαιρία για περαιτέρω εξέλιξη. Οι δυσκολίες έχουν να σου δώσουν σπουδαία μαθήματα ζωής. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.