WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Success story: Οι φόβοι που κρύβονται πίσω του


28 Οκτωβρίου 2014

Όσο παράξενο κι αν μοιάζει, υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται την επιτυχία και έχουν βαλθεί να αυτομαστιγώνονται και να αυτοϋπονομεύονται. Υπάρχουν διάφοροι πιθανοί λόγοι που γεννούν φόβο για την επιτυχία:

  • Ο πρώτος είναι ότι, με το που την κατακτάμε, είμαστε υποχρεωμένοι να δείχνουμε πάντα ότι βρισκόμαστε εκεί για κάποιο λόγο και χάνουμε το δικαίωμα στο λάθος ή στην αποτυχία. Πρέπει να παραμείνουμε για πάντα στην κορυφή.
  • Ο δεύτερος είναι η επιτυχία μπορεί να είναι συνώνυμη ευθυνών, σπαζοκεφαλιών, περισσότερων κόπων.
  • Ο τρίτος μπορεί να έχει τη ρίζα του στη χαμηλή αυτοεκτίμηση, στην έλλειψη αυτοπεποίθησης, που μας κάνει να μην πιστεύουμε ότι αξίζουμε έναν τέτοιο θρίαμβο.
  • Ο τέταρτος είναι φοβόμαστε μήπως η επιτυχία ξυπνήσει τον φθόνο ή τη ζήλια των γύρω μας και αυτό καταστρέψει τις κοινωνικές μας σχέσεις.
  • Τέλος, ο πέμπτος είναι ότι, αν φτάσουμε στην κορυφή, δε θα μας έχουν μείνει στόχοι για τους οποίους να αγωνιστούμε, και στη συνέχεια η ζωή μας θα είναι πληκτική, βαρετή.

Όλοι αυτοί οι λόγοι είναι υπερβολές, απλοί κόκκοι άμμου που τους έχουμε κάνει βουνά, και πολύ συχνά ούτε που το αντιλαμβανόμαστε. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.