WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί οι γυναίκες δυσκολεύονται να ευτυχήσουν;


1 Νοεμβρίου 2014

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως οι γυναίκες δυσκολεύονται να βρουν την ευτυχία. Η πεποίθηση τους αυτή αιτιολογείται απ΄το γεγονός ότι οι περισσότερες γυναίκες αρέσκονται στο να υπεραναλύουν τα πάντα. "Γιατί μου το είπε αυτό;", "Και μήπως δεν ήταν σωστή κίνηση" κτλ. Επίσης, οι γυναίκες κουβαλούν ακόμη αρκετά κατάλοιπα από τον παραδοσιακό κόσμο με βασικότερο "τα πάντα πρέπει να περνούν απ΄το χέρι της γυναίκας". Αναλαμβάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα και αν ήταν εφικτό θα ήθελαν να βρίσκονται και σε πολλά μέρη την ίδια στιγμή ώστε να διεκπεραιώνουν κι άλλες υποχρεώσεις. Βάζουν υψηλούς στόχους και έχουν υψηλές προσδοκίες. Με απλά λόγια σαμποτάρουν οι ίδιες τον εαυτό τους κάνοντας την ευτυχία να μοιάζει με άπιαστο όνειρο.

Ευτυχώς, όμως, η ευτυχία στην πραγματικότητα δεν έχει σχέση μ΄όλα αυτά. Οι καθημερινές υποχρεώσεις, το τρέξιμο, οι συγκρούσεις, η ένταση είναι μέσα στη ζωή και κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ένα ζεν περιβάλλον που θα επικρατεί απόλυτη ισορροπία και ηρεμία. Εκεί έξω είναι μία σύγχρονη ζούγκλα μέσα στην οποία επιβιώνετε καθημερινά. Η ευτυχία έχει να κάνει με τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα και τον εαυτό σας μέσα στην κοινωνία. "Είμαι ευτυχισμένος γιατί έχω την υγεία μου". "Είμαι ευτυχισμένος για τι ξύπνησα καλά σήμερα και θέλω να τραγουδώ απ΄το πρωί μέχρι το βράδυ". "Γιατί μου αρέσει να νιώθω έτσι."

Εκτιμώντας όσα έχετε και αξιοποιώντας τα όσα σας δίνονται μπορείτε με απλούς τρόπους να μάθετε πως θα γίνεστε κάθε μέρα πιο ευτυχισμένες. Δεν είναι ωραίο να γνωρίζετε πως η ευτυχία είναι επιλογή και στάση ζωής και όχι κάτι ουτοπικό; Αρχίστε λοιπόν να αλλάζετε από αυτή τη στιγμή!

  • Ξεκουραστείτε: Δεν μπορείτε κάθε μέρα να αποφύγετε τις ευθύνες, τις ουρές στην εφορία, το μαγείρεμα και το άγχος. Όμως μπορείτε κάθε μέρα να βρείτε  λίγο χρόνο για τον εαυτό σας, να ξεκουραστείτε και να ανανεωθείτε. Μερικά λεπτά ηρεμίας μπορούν να σας κάνουν πιο ευτυχισμένες.
  • Κλείστε τα αυτιά σας πού και πού στο τι λένε οι άλλοι: Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του άποψη.  Ακόμα και μια αρνητική άποψη για σας από κάποιον που συναντήσατε τυχαία στον δρόμο μπορεί να σας χαλάσει τη μέρα. Ένα αρνητικό βλέμμα, μια σπόντα στη δουλειά, μια μικρή ειρωνεία μπορεί να σας κάνει να αναθεωρήσετε όσα πιστεύετε για τον εαυτό σας. Αγνοήστε τη γνώμη των άλλων και μάθετε να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας για να είστε πιο ευτυχισμένες.
  • Απαλλαγείτε απ΄την πεποίθηση πως υπάρχει τελειότητα. Δεν υπάρχει σε κανένα επίπεδο γύρω σας καθώς το τι θεωρεί ο καθένας τέλειο είναι υποκειμενικό. Η σύγκριση με τις γυναίκες των περιοδικών, η μανία σας να γίνετε τέλειες μητέρες και σύντροφοι και ο αυτοσκοπός για μια τέλεια εμφάνιση μπορεί να σας κάνει να ξεχάσετε τι σημαίνει ευτυχία. Κοιταχτείτε στον καθρέφτη και συμφιλιωθείτε με την εικόνα σας. Κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά όλοι μπορούν να γίνουν ευτυχισμένοι.
  • Δείξετε ευγνωμοσύνη για όσα έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα. 
  • Το βασικότερο απ΄όλα είναι να θυμάστε πως η ευτυχία δεν εξαρτάται από τους άλλους. Μην περιμένετε να βρείτε σύντροφο για να νιώσετε ευτυχία, μην περιμένετε μία θετική επιβράβευση από τον χώρο της εργασίας για να αποκτήσει νόημα η ζωή σας. Αγαπήστε τον εαυτό σας γιατί μόνο εσείς ξέρετε τον τρόπο.
  • Τέλος, εκπαιδεύστε τον εαυτό σας να την εντοπίζει γύρω του. Η ευτυχία υπάρχει παντού γύρω σας, απλά είναι λίγοι εκείνοι που την βλέπουν και την εκτιμούν. Το χαμόγελο του παιδιού σας, η λέξη σ” αγαπώ, χρειάζεστε βοήθεια, σας ευχαριστώ πολύ, είναι μόνο μερικές φράσεις και συμπεριφορές που κρύβουν μέσα τους την ευτυχία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.