WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

8 ερωτήσεις που προηγούνται της ερωτικής σχέσης


11 Νοεμβρίου 2014

Συνήθως, οι ερωτευμένοι δεν βλέπουν. Απλά, νιώθουν.

Νιώθουν ευτυχία, πόνο, χαρά, ενθουσιασμό, ανασφάλεια, ηρεμία, σιγουριά. Ονειρεύονται και γελούν. Αυτό είναι ο έρωτας άλλωστε λένε πολλοί. Όμως, μήπως τελικά το να βλέπαμε στον έρωτα, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά; Ίσως, να μην πληγωνόμασταν τόσο πολύ. Ίσως, πάλι και αν δεν πληγωνόμασταν να μην άξιζε τον κόπο. Μα, τι λέμε μπορούμε να βάλουμε τον έρωτα σε καλούπια; Να υπολογίσουμε τις δόσεις χαράς και λύπης;

Το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε να είναι να μας βάλουμε σε μία διαδικασία να σκεφτούμε λίγο παραπάνω. Οι ερωτήσεις που ακολουθούν μπορεί να είναι εξαιρετικά βοηθητικές και σωτήριες αν τις θέσετε λίγο πριν πάρετε την απόφαση να επενδύσετε σε μία σχέση.

  1. Πόσο καλά το νέο σας σύντροφο; Είναι σημαντικό να περνάτε χρόνο μαζί και να επικοινωνείτε ουσιαστικά. Όλοι άνθρωποι στην αρχή δείχνουν το καλό τους πρόσωπο προκειμένου να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Δώστε χρόνο και γνωρίστε τον μέσα στο δικό του πλαίσιο. Πώς συμπεριφέρεται με τους φίλους; Ποια είναι η οικογένεια του; Πού μένει; Είναι μερικές συμπληρωματικές ερωτήσεις που βοηθούν να συμπληρώσετε το puzzle.
  2. Μπορείτε να τον εμπιστευτείτε για προσωπικά σας ζητήματα; Είστε σίγουρες πως μπορείτε να μοιραστείτε μαζί του φόβους, σκέψεις, όνειρα χωρίς να γίνουν την επόμενη στιγμή θέμα συζήτησης στην παρέα του.
  3. Νιώθετε άνετα μαζί του ακόμη κι στη σιωπή. Οι ειδικοί λένε πως η σιωπή επικοινωνεί πάρα πολλά πράγματα. Μπορεί να υπάρχει λεκτική επικοινωνία αλλά η μη λεκτική είναι πολύ δυνατή. Αν λοιπόν όταν κάθεστε σιωπηλοί νιώθετε ασφάλεια και ηρεμία τα πράγματα είναι σε καλό στάδιο.
  4. Σε τι βαθμό ασκεί επιρροή στην προσωπικότητα και τη ζωή σας; Μέσα σε μία σχέση ο καθένας έχει δικαίωμα να διασφαλίσει τα θέλω, τις ανάγκες ή τις προτιμήσεις του. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνετε σκόντο σε κάποιον τομέα της ζωής σας αν δεν το επιλέξετε από μόνοι σας. Μέσα σε μία σχέση ο καθένας φροντίζει το Εγώ του και το εξελίσσει. Είναι δύσκολο για τη σχέση να μείνει στάσιμος ο ένας απ΄τους δύο. Η σχέση είναι μία διαδικασία συνεξέλιξης και όχι ένα παιχνίδι εξουσίας.
  5. Είναι καλό να εξετάσετε ποια στοιχεία του χαρακτήρα του και ποια στοιχεία της εξωτερικής του εμφάνισης σας κέρδισαν. Η ομορφιά δεν κρατά για πάντα.
  6. Εκείνος σας εκτιμά και σας σέβεται γι΄αυτό που είστε; Είναι σημαντικό και οι δύο πλευρές να γνωρίσουν πολύ καλά ο ένας τον άλλον και να τον αγαπήσουν γι' αυτό που είναι. Με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του. Είναι άδικο να ακούγεται η φράση μετά από πολλά χρόνια σχέσης ή γάμου "Δεν είσαι εσύ αυτός που παντρεύτηκα" ή "Δεν σε ξέρω ποια". Είναι φράσεις που δύσκολα μπορούν να διαχειριστούν και οι δύο πλευρές.
  7. Μπορεί να κατανοήσει τις επιθυμίες και τα όνειρα σας; Θα πρέπει να έχετε ένα στήριγμα στη ζωή σας για να προχωρήσετε. Έναν άνθρωπο που θα μπορεί να συμμεριστεί τους φόβους και τα θέλω σας. Να είναι δίπλα σας όσο εσείς παλεύετε για τους στόχους σας.
  8. Έχετε κοινά ενδιαφέροντα και κοινούς στόχους για τη ζωή; Είναι σημαντικό να προχωράτε παράλληλα και όχι αντίθετα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.