WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τα 6 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε για μια σχέση


26 Νοεμβρίου 2014

Οι άνθρωποι πολύ συχνά μπερδεύονται για το πότε πρέπει να διεκδικήσουν πράγματα και πότε να υποχωρήσουν. Η σχέση για πολλούς είναι συμβιβασμός. Εμείς δεν συμφωνούμε τον όρο αυτό. Η σχέση αποτελείται από δύο ολοκληρωμένα άτομα που μαζί και χώρια εξελίσσονται. Η κίνηση δίνει ζωή. Ό,τι δεν κινείται πεθαίνει. Συνεπώς, η σχέση ως "ζωντανός οργανισμός" ακούει στην αρχή αυτή της κίνησης. Ο κάθε άνθρωπος μπαίνοντας σε μία σχέση οφείλει να προστατεύει την προσωπικότητά του και ότι τον χαρακτηρίζει. Αυτό σημαίνει πως είναι πρέπον να μην υποχωρήσει στα 6 πράγματα που ακολουθούν.

  • Τους φίλους σας. Μπορεί οι υποχρεώσεις και οι προτεραιότητες να αλλάζουν αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι φίλοι θα βρεθούν τελευταίοι στη λίστα. Η παρέα σας είναι αυτή που σας χαρακτηρίζει και σας γεμίζει. Οι σχέσεις με τους φίλους σας όσο μεγαλώνετε γίνονται πιο ποιοτικές. Μπορεί να μην συναντιόσαστε τόσο συχνά αλλά υπάρχουν στην καθημερινότητά σας. Είναι στο χέρι σας να κρατήσετε μια ισορροπία ανάμεσα στο σύντροφό και τους φίλους σας.
  • Την εμφάνισή σας. Πρώτα απ΄όλα πρέπει εσείς να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας. Δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεστε άσχημα για τα χαρακτηριστικά σας, για το ύψος σας ή για το στιλ σας γενικότερα.
  • Την καριέρα σας. Ίσως είναι το μόνο απ΄τα 6 πράγματα που μπορεί να διαπραγματευτείτε σε κάποια σημεία. Ο λόγος είναι πως στο κομμάτι της καριέρας μπλέκονται κι άλλοι παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν την ισορροπία της σχέσης και τότε να διαπραγματευτείτε μερικά πράγματα εκ νέου. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι σημαντικό να υπάρχει στήριξη, ενθάρρυνση και κατανόηση για τους επαγγελματικούς στόχους κι απ΄τις δύο πλευρές.
  • Τον αυτοσεβασμό σας. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να "πλήξει" την εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας. Μην χάσετε πότε την αξιοπρέπεια σας για κανέναν.
  • Τα ενδιαφέροντα σας. Είναι πολύ άδικο να χάσετε τα ενδιαφέροντά σας απ΄την μία μέρα στην άλλη. Μπορεί να μην υπάρχει χρόνος για όλες σας τις δραστηρίοτητες αλλά σίγουρα υπάρχει για εκείνες που αγαπάτε περισσότερο και σας γεμίζουν. Συνεχίστε λοιπόν να πηγαίνετε γυμναστήριο, χορό, ζωγραφική, ζαχαροπλαστική ή ό,τι άλλο σας ευχαριστεί.
  • Τον προσωπικό σας χρόνο. Οι ειδικοί κάνουν πολύ συχνά λόγο για τη σημασία του προσωπικού ελεύθερου χρόνου. Ζείτε σε μία κοινωνία με πολλές πληροφορίες και ερεθίσματα που αλλάζει συνεχώς. Χρειάζεστε λοιπόν χρόνο για να αφομοιώσετε όλες αυτές τις αλλαγές και για να πάρετε σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή σας. Μέσα στη δίνη της καθημερινότητας δεν υπάρχει η δυνατότητα να πάρετε τις αποστάσεις για δείτε σε ποιο σημείο βρίσκεστε. Να κάνετε τον αναστοχασμό σας. Συνεπώς, διεκδικείστε χρόνο όχι τόσο απ΄το σύντροφό σας, όσο απ΄τον ίδιο σας τον εαυτό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.