WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Έξυπνες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την απόρριψη


27 Νοεμβρίου 2014

Σε κανέναν άνθρωπο δεν του αρέσει να τον απορρίπτουν. Μπορεί να διαφωνούν μαζί του, να κρίνουν τις απόψεις και τις ιδέες του αλλά η απόρριψη είναι σκληρό πράγμα. Έχει πόνο, αδικία και αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα. "Γιατί με απέρριψαν;" "Πού έφταιξα;","Γιατί είμαι ανεπαρκής;" Δυστυχώς, όμως, όλοι βιώνουν την απόρριψη κάποια στιγμή στη ζωή τους. Προσδοκίες που μένουν ανεκπλήρωτες, εγκατάλειψη από τον σύντροφο, ένας παιδικός φίλος που εξαφανίζεται χωρίς κάποιο εμφανή λόγο, τα όχι στη διάρκεια εύρεσης εργασίας, η απόλυση, ο έρωτας της ζωής σας και ο κατάλογος μοιάζει να μην έχει τέλος.

Το ζητούμενο όμως να μην μένετε στη θλίψη και τη μελαγχολία που προκαλεί η απόρριψη αλλά να δημιουργήσετε άμυνες. Πώς λοιπόν μπορείτε να την αντιμετωπίσετε;

  • Η ζωή παραμένει ίδια. O Jack Canfield μιλά για την απόρριψη στο βιβλίο του «The Success Principles». Τίποτα δεν αλλάζει όταν κάποιος σας απορρίπτει. Σκεφτείτε το: αν το Πανεπιστήμιο του Harvard σας απορρίψει, θα περάσετε ολόκληρη τη ζωή σας χωρίς να σπουδάσετε στο Harvard. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζετε πώς να το χειριστείτε. Οι προσδοκίες που έχουμε είναι εκείνες που πληγώνουν. Μπορείτε να χειριστείτε την απόρριψη πιο αποτελεσματικά διαχωρίζοντας τις προσδοκίες σας από το αποτέλεσμα. Και όταν ακούτε το «όχι», να ξέρετε ότι τίποτα δεν αλλάζει πραγματικά στη ζωή σας.
  • Μάθετε πράγματα απ΄την απόρριψη. Κάθε φορά που σας λένε «όχι» και σκεφτείτε για το λόγο που συνέβη τη δεδομένη στιγμή. Μπορεί εσείς να θεωρείτε ότι η συγκεκριμένη δουλειά ήταν η τέλεια λύση, αλλά το να μην προσληφθείτε τελικά ίσως είναι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να σας συμβεί. Ο μελλοντικός σας εαυτός θα σας καθοδηγήσει. Εμπιστευτείτε τη διαδικασία και μην λαμβάνετε κάθε απόρριψη προσωπικά. Αντιθέτως, προετοιμάστε τον εαυτό σας για την επόμενη προσπάθεια.
  • Όλα είναι θέμα σωστού timing. Η μαγεία του να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη ζωή έγκειται στο να γνωρίζετε ότι το σωστό πράγμα γίνεται στη σωστή στιγμή. Η τέλεια σχέση, η σωστή δουλειά, τα χρήματα που θέλετε, όλα βρίσκονται καθ’ οδόν. Έτσι, αν έχετε λάβει ορισμένες αρνητικές απαντήσεις, όταν τα πράγματα γίνουν όπως τα θέλετε να ξέρετε ότι αξίζει τον κόπο. Το καλύτερο θα έρθει σε σας σύντομα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.