WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ποιες ιδέες σας οδηγούν στην τρέλα;


4 Δεκεμβρίου 2014

Και μπορούν να σας κάνουν να χάσετε τον έλεγχο. Υπάρχουν μερικές απόψεις που πιο πολύ σας εγκλωβίζουν και σας κάνουν να αισθάνεστε άσχημα παρά σας βοηθούν να προχωρήσετε στη ζωή σας. Ιδέες που σας θυμώνουν, θολώνουν το μυαλό και σας κάνουν να χάνετε τον έλεγχο.

  • Πρέπει έχετε την αποδοχή και την αγάπη όλων. Κάτι τέτοιο είναι απλώς αδύνατον. Δεν γίνεται να είστε αρεστοί απ΄όλους. Για το λόγο αυτό συγκεντρωθείτε στο δικό μας αυτοσεβασμό και αγαπήστε πρώτοι τον εαυτό σας.
  • Η ιδέα ότι είναι απαίσιο να μην πηγαίνουν τα πράγματα όπως τα θέλετε. Το θέμα είναι προσπαθείτε να αλλάξετε την κατάσταση που δεν σας ικανοποιεί. Αν αυτό είναι αδύνατο τότε πρέπει να δείτε πως θα επιβιώσετε περιμένοντας να αλλάξουν τα πράγματα.
  • Η ιδέα ότι είναι καλύτερο να αποφεύγουμε τις δυσκολίες παρά να τις αντιμετωπίζουμε κατά πρόσωπο. Η πραγματικότητα είναι ότι ο πρώτος, «εύκολος» τρόπος αποδεικνύεται ότι είναι και ο χειρότερος σε βάθος χρόνου.
  • Μια ακόμη ιδέα που μπορεί να σας τρελάνει είναι αυτή της τελειότητας. Κανείς δεν είναι τέλειος. Για το λόγο αυτό επικεντρωθείτε στο πως μπορείτε να βελτιωθείτε και να γίνετε καλύτεροι.
  • Η ιδέα ότι έχετε ανάγκη κάτι άλλο, ισχυρότερο ή μεγαλύτερο από τον εαυτό σας για να βασιστείτε. Αυτό, όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά αντιθέτως πρέπει να πάρετε ρίσκα, να σκεφτείτε και να δράσετε χωρίς εξαρτήσεις.
  • Η ιδέα ότι πρέπει να έχουμε απόλυτο έλεγχο στα πράγματα. Η ζωή όμως είναι γεμάτη πιθανότητες και εκδοχές. Μπορείτε όμως, παρόλα αυτά, να την απολαύσετε!
  • Πώς μπορείτε να ελέγξετε τα συναισθήματά σας. Δεν ισχύει γιατί έχετε πραγματικό έλεγχο στα συναισθήματα σας αν αποφασίσετε να δουλέψετε για να αλλάξετε τις εσφαλμένες πεποιθήσεις σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.