WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Kάντε 4 βήματα πριν πάρετε μια απόφαση


10 Δεκεμβρίου 2014

Σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή σας έχετε βρεθεί μπροστά από μία μεγάλη απόφαση. Μπορεί να έχει σχέση με τη προσωπική σας ζωή, την καριέρα ή τους φίλους σας. Κάθε φορά πάντως προσπαθείτε να πάρετε το μικρότερο ρίσκο προκειμένου να μην πληγωθείτε ή να μην χάσετε κάτι. Έχετε δίκιο γιατί δεν είναι καθόλου εύκολη η διαδικασία. Τί πρέπει να διαλέξεις και τί πρέπει να αφήσεις πίσω; Κι είναι σωστή ή όχι η απόφαση; Διλήμματα και ερωτήματα που περισσότερο σας ακινητοποιούν πάρα σας βοηθούν να αποφασίσετε.

Μπορεί τα πράγματα να ήταν πιο εύκολα αν σκεφτόσασταν για λίγο ...

  • Τι θα συμβουλεύατε έναν φίλο σας αν βρισκόταν ακριβώς στη ίδια θέση με σας; Συνήθως, να προτρέπατε ένα φίλο σας να ρισκάρει και να ζήσει τις συνέπειες της απόφασής του.
  • Τι απόφαση θα θέλατε να πάρει το παιδί σας σε παρόμοια κατάσταση; Συνήθως, οι γονείς δίνουν πιο πρακτικές συμβουλές στα παιδιά τους και αυτό μπορεί να σας είναι εξαιρετικά χρήσιμο τη δεδομένη στιγμή αποφεύγοντας έτσι τους συναισθηματισμούς.
  • Τι θα έκανε ο αγαπημένος χαρακτήρας; Σκεφτείτε ένα αγαπημένο σας ήρωα από κάποια ταινία ή κάποιο βιβλίο. Μπορεί να σας εμπνεύσει στο να πάρετε τη σωστή απόφαση για σας τη συγκεκριμένη στιγμή.
  • Σκεφτείτε τώρα σε τι συναισθηματική κατάσταση είστε; Δυσκολεύεστε να πάρετε μια απόφαση γιατί φοβάστε κάτι; Σας τρομάζει το άγνωστο; Μήπως πιστεύετε πως χρειάζεται να δώσετε χρόνο; Τι θα χάσετε και τι θα κερδίσετε; Οι απαντήσεις αυτές βρίσκονται μέσα σας. Ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί δειλιάζει να κάνει το επόμενο βήμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.