WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί είναι πιο εύκολο να λύνουμε τα προβλήματα των άλλων;


6 Ιανουαρίου 2015

Μπορεί να σας ακουστεί περίεργο όμως είμαστε πρώτοι στο να βρίσκουμε λύση στα προβλήματα των φίλων μας ή να ασκούμε κριτική. Όταν όμως ο προβολέας πέσει σε μας τα πράγματα αλλάζουν. Κομπιάζουμε, αγχωνόμαστε και δυσκολευόμαστε να βρούμε το πως και το γιατί. Όσο παράξενο λοιπόν κι να φαίνεται, έχουμε πιο ξεκάθαρη άποψη για το τι δεν πάει καλά στην ξένη αυλή παρά στο ίδιο μας το σπίτι.

Κι αυτό χάρη στο απλό ζήτημα της οπτικής: η απόσταση μας επιτρέπει να έχουμε ισορροπημένη άποψη για κάθε πρόβλημα. Όσο πιο κοντά εστιάζουμε σε κάτι τόσο πιο δύσκολα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα γι΄αυτό.

Ο ειδικός στη διαπροσωπική επικοινωνία Φερράν Ραμόν-Κορτές μιλάει για την αξία της ασυμφωνίας, πάντα και εφόσον είναι μετρημένη και καλοπροαίρετη, ώστε να φτάσει κανείς σε ανέλπιστες λύσεις: "Μόνο μέσα από την ασυμφωνία απόψεων είμαστε ικανοί οι άνθρωποι να αμφισβητήσουμε πράγματα, να εξερευνούμε καινούριους δρόμους και να βρίσκουμε νέες λύσεις σε παλιά προβλήματα. Η ασυμφωνία συμβάλλει στην πνευματική καλλιέργεια των ομάδων και στην ανάπτυξη της συλλογικής ευφυίας τους, μιας ευφυίας που ελάχιστη σχέση έχει με τον ατομικό δείκτη ευφυίας των μελών της ομάδας, ενώ σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τη μεταξύ τους επικοινωνία. Δεν πρέπει να επιδιώκουμε τη διαρκή συμφωνία ούτε σε ομαδικό επίπεδο ούτε και σε καμία σχέση μας, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι απαρνιόμαστε αυτόματα την προσωπική εξέλιξη που επιφέρουν οι διαφορετικές απόψεις για τα πράγματα και οι διαφορετικοί τρόποι θέασης ενός γεγονότος, μιας απόφασης ή ενός προβλήματος".

Συνεπώς, συνεχίστε να βοηθάτε τους δικούς σας να βρουν τη λύση τους αλλά ακούστε τους όταν προσπαθούν να σας βοηθήσουν στη δική σας. Οι διαφορετικές οπτικές δεν σημαίνει πως είναι λάθος, αντιθέτως βλέπετε το ίδιο πράγματα από πιο πολλά σημεία. Βρείτε εκείνο λοιπόν το σημείο οπτικής που ταιριάζει περισσότερο με σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.