WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 υγιεινά tips για να περάσετε το lunch break


8 Μαρτίου 2015

Αυτό που κάνετε στο μεσημεριανό διάλειμμα σας, επηρεάζει όχι μόνο το επίπεδο της παραγωγικότητας σας, αλλά και την υγεία και την ευτυχία σας μέσα και έξω από το γραφείο.

  1. Αποσυμπίεση. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, όταν αρχίζει το μεσημεριανό διάλειμμα, είναι να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να χαλαρώσετε. Πιθανώς είστε όλη την ημέρα σε εγρήγορση και μπορεί να χρειάζεστε λίγο, να ηρεμήσετε από τους ρυθμούς του γραφείου. Πριν λοιπόν,  αποφασίσετε τι να κάνετε τον ελεύθερο χρόνο που έχετε, πάρτε μερικά λεπτά για να χαλαρώσετε και να αδειάσετε το κεφάλι σας από όλες τις σκέψεις. Όταν είστε χαλαροί, μπορείτε πιο εύκολα να πετύχετε τους στόχους σας και να είστε πιο παραγωγικοί.
  2. Διαβάστε ένα βιβλίο. Η ανάγνωση ενός βιβλίου, ακόμα και εάν δεν έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσης σας, είναι πολύ καλύτερη από το να είστε συνέχεια μπροστά σε έναν υπολογιστή. Επίσης, διαβάζοντας στο μεσημεριανό διάλειμμα, θα σας βοηθήσει να διώξετε τις αρνητικές σκέψεις μακριά, κρατώντας το μυαλό σας σε εγρήγορση. Ακόμα και μια δύσκολη μέρα, φαίνεται πιο εύκολη, μετά από την ανάγνωση του αγαπημένου σας βιβλίου.
  3. Πηγαίνετε μια σύντομη βόλτα. Τόσες ώρες κλεισμένοι σε ένα γραφείο, είναι μεγάλο λάθος για την υγεία σας. Δεν έχει σημασία πόσο διαρκεί το μεσημεριανό διάλειμμα, διότι και μια σύντομη βόλτα, θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα και θα σας γεμίσει με ενέργεια, ώστε να συνεχίσετε τη δουλειά σας.
  4. Απολαύστε το φαγητό σας. Μην προσπαθήσετε να το παίξετε ήρωες και να λιμοκτονήσετε, για να δουλέψετε πιο πολλές ώρες. Ο εγκέφαλος σας για να λειτουργήσει, χρειάζεται ενέργεια την οποία θα πάρει από το φαγητό, που θα καταναλώσετε. Για να μπορείτε λοιπόν, να είστε συνέχεια συγκεντρωμένοι και να μην σας πιάσει πονοκέφαλος, θα πρέπει να φάτε κάτι ελαφρύ στο μεσημεριανό σας διάλειμμα.
  5. Χρησιμοποιήστε το μεσημεριανό διάλειμμα, για να συμμαζέψετε το γραφείο σας. Καθαρίστε τον χώρο που εργάζεστε και θα νιώσετε ανανεωμένοι και πιο υγιείς. Δουλεύοντας σε ένα καθαρό περιβάλλον, σκέφτεστε καλύτερα και έχετε μια θετική ενέργεια.
  6. Ένα μεσημεριανό διάλειμμα είναι η τέλεια στιγμή, για να αξιολογήσετε τη δουλειά που έχετε κάνει όλο το πρωί. Προσπαθήστε να κάνετε έναν αναστοχασμό, για όσα έχετε κάνει όλη την ημέρα. Αυτό θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε υπερήφανοι για τον εαυτό σας και θα ενισχύσει τη διάθεσή σας. Αν δεν έχετε καταφέρει κάποιες εκκρεμότητες, μην ανησυχείτε, θα έχετε αρκετό χρόνο για να τις διεκπεραιώσετε μετά το διάλειμμα σας. Κρατήστε μια θετική στάση και μείνετε μακριά από το άγχος, το οποίο είναι επιβλαβές για την υγεία σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.