WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

4 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την απιστία


19 Φεβρουαρίου 2015

Μπορεί μια σχέση να επιβιώσει μετά από μια απιστία; Μήπως φταίει η πολυγαμική φύση του άντρα για την απιστία; Ή μήπως και οι γυναίκες απατάνε το ίδιο; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα. Μπορεί να ισχύουν όλα ή και τίποτα από τα παραπάνω. Υπάρχουν όμως, κάποια στοιχεία σχετικά με τη συχνότητα που γίνεται μια απιστία.

  1. Καταρχήν είναι πιο συχνή από ό, τι νομίζετε. Παρά την σχεδόν καθολική αποδοκιμασία της εξαπάτησης, αυτή συμβαίνει κανονικότητα. Ενώ οι στατιστικές ποικίλλουν ευρέως, γενικά δείχνουν ότι το 20 έως 50 τοις εκατό των ανδρών και το 15 ​​έως 30 τοις εκατό των γυναικών έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις. Οι αριθμοί αυτοί έχουν παραμείνει σταθεροί κατά τη διάρκεια του χρόνου και το φαινόμενο της απιστίας φαίνεται να είναι αναλλοίωτο στο πέρασμα των δεκαετιών.
  2. Οι γυναίκες στη σημερινή εποχή έχουν 40 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να απατήσουν τον σύντροφο τους, από ότι πριν 20 χρόνια. Αυτό συμβαίνει, διότι η δομή της ζωής μιας γυναίκας έχει αλλάξει πάρα πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
  3. Οι άνδρες θέλουν σεξ, οι γυναίκες θέλουν αγάπη. Σύμφωνα με μελέτες το 57 τοις εκατό των γυναικών ανέφεραν, ότι ένιωθαν αγάπη για τον άνθρωπο που διέπραξαν την απιστία, ενώ μόνο το 27 τοις εκατό των ανδρών είπε το ίδιο.
  4. Θα μπορούσε να είναι στα γονίδια σας. Η εξαπάτηση μπορεί να είναι γενετικά προκαθορισμένη. Μια μελέτη του 2010 από το Πανεπιστήμιο του Binghamton της Νέας Υόρκης συνδέει τον υποδοχέα της ντοπαμίνης D4, που είναι επίσης, συνδεδεμένος  με εθιστικές συμπεριφορές, όπως η χρήση αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια, με την απιστία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.