Γιατί "χαλάει" μια φιλιά;

Παρασκευή 20 Φεβρουάριος 2015
4a32223343b14b527031818e986ee66dκαθετα.jpg

Ο Doug Larson είχε πει « Αληθινός φίλος είναι αυτός που παραβλέπει τις αποτυχίες σου και αντέχει τις επιτυχίες σου». Η φιλιά είναι πολύτιμο αγαθό, αλλά είναι και μια σχέση και όπως όλες οι σχέσεις μπορεί να χαλάσει. Τι γίνεται λοιπόν, όταν ξαφνικά διαπιστώνετε ότι, οι φίλοι που εμπιστευόσασταν τόσο καιρό, δεν σας παίρνουν πλέον τηλέφωνο; Μήπως σκέφτεστε ότι η φιλία έχει λήξει; Αν συμβαίνει αυτό, τότε καλώς ήρθατε στην ωμή πραγματικότητα της ρήξης μιας φιλίας. Και αν αναρωτιέστε τους λόγους για τους οποίους έρχεται το τέλος, διαβάστε τα παρακάτω.

Ένας λόγος που μπορεί να χαθεί μια φιλιά, είναι μια σημαντική αλλαγή στη ζωή κάποιου. Όπως για παράδειγμα η μετάβαση στην ενηλικίωση, και η ένταξη σε ένα πανεπιστήμιο. Μια παλιά φιλία μπορεί να απορροφηθεί και να χαθεί από τις νέες σταδιοδρομίες, τα όνειρα ή τις ρομαντικές σχέσεις. Όταν κάποιος αλλάζει τρόπο ζωής, γνωρίζει καινούριους ανθρώπους και είναι λογικό, να αναπτύξει νέες φιλίες, που μπορεί να είναι πιο δυνατές από τις παλιές.

Μία άλλη περίπτωση είναι, να χαλάσει λόγω ζήλιας. Εξάλλου τέτοια συναισθήματα είναι λογικό να υπάρχουν ανάμεσα στους φίλους, γιατί είναι δύσκολο να ξεφύγουν οι άνθρωποι από αυτά. Αν φυσικά αυτά τα συναισθήματα είναι σε θεμιτά πλαίσια, τότε η φιλία θα παραμείνει αλώβητη, διαφορετικά η ρήξη θα είναι αναπόφευκτη.

Ένας άλλος λόγος για να χαλάσει μια φιλιά, είναι όταν χαθεί η εμπιστοσύνη. Οι φιλίες είναι σχέσεις, που πρέπει να είναι αμοιβαίες. Αν ένα άτομο θέλει περισσότερα πράγματα από μια σχέση, από ότι μπορεί να του δώσει ο άλλος ή εάν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, τότε σπάνια λειτουργεί.

Όποια όμως και εάν είναι η αιτία, το μόνο σίγουρο είναι ότι το τέλος μιας σχέσης, θα σας αναστατώσει και θα σας στεναχωρήσει. Αλλά, να θυμάστε ότι δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να είναι φίλοι σας και οι αληθινοί φίλοι είναι πάντα λίγοι. Τέλος, δείτε αυτή τη ρήξη σαν μια ευκαιρία για να μάθετε από τα λάθη σας και στο μέλλον να δημιουργήσετε πιο δυνατές φιλίες.

TRENDING ARTICLES