WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

3 λόγοι που δεν είναι κακό να ζηλεύετε


28 Φεβρουαρίου 2015

Sad-Girl-Sea-Hd-Wallpaper-καθετα.jpg

Η ζήλια δεν είναι ένα καλό συναίσθημα, αλλά υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου όταν είστε σε μια σχέση είναι λογικό να ζηλεύετε. Eπίσης, είναι ένα φυσικό συναίσθημα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και κάποιες φορές μπορεί να το νιώθουμε χωρίς λόγο. Όμως, εάν ο σύντροφος σας συμπεριφέρεται με έναν τρόπο που σας προκαλεί συναισθήματα ζήλιας, δεν θα πρέπει να νιώθετε ένοχοι για αυτά. Θα πρέπει να του εκφράσετε τα συναισθήματα σας, ώστε να παραδεχτεί τα λάθη του. Όταν ζήλια χτυπά, βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν λόγο για αυτό το συναίσθημα και μην ξεχνάτε ότι η καλή επικοινωνία είναι το κλειδί για μια ευτυχισμένη και υγιή σχέση. Εδώ είναι μερικοί λόγοι, που δεν είναι κακό να ζηλεύετε.

Όταν φλερτάρει μια γυναίκα. Αν είστε σε ένα πάρτι ή οποιαδήποτε άλλη κοινωνική εκδήλωση και παρατηρήσετε, ότι ο σύντροφος σας φλερτάρει μια άλλη γυναίκα, είναι απολύτως φυσικό να ζηλέψετε.  Δεν υπάρχει λόγος να κρύψετε τα συναισθήματα σας, πείτε στον σύντροφό σας, ότι δεν σας αρέσει η συμπεριφορά του, αλλά να το κάνετε με ήρεμο τρόπο. Εάν είναι απαραίτητο, πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές, για να απελευθερώσετε τον θυμό που μπορεί να νιώθετε εκείνη τη στιγμή. Το τελευταίο πράγμα, που θέλετε να κάνετε είναι να αρχίζετε να ουρλιάζετε ή να κλαίτε, γιατί σίγουρα μετά θα το μετανιώσετε και θα έχετε καταστρέψει το βράδυ σας.

Όταν ταξιδεύει πολύ. Εάν ο σύντροφός σας είναι παθιασμένος με τα ταξίδια, οι πιθανότητες είναι ότι ο ίδιος θα επισκέπτεται νέα μέρη, τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Όμως, μπορεί εσείς να μην έχετε τον χρόνο ή απλά να μην αντέχετε οικονομικά να τον ακολουθείτε στα ταξίδια του. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, να ζηλέψετε και να νομίζετε ότι δεν ενδιαφέρετε για εσάς. Μην αφήνετε τη ζήλια να καταστρέψει τη σχέση σας, αντ’ αυτού εκφράστε αυτό που νιώθετε, πάντα με ήρεμο τρόπο, ώστε να βελτιώσετε τη σχέση σας και να είστε ευτυχισμένες.

Όταν η σύντροφός σας αντιμετωπίζει το χόμπι του, σαν να είναι η σχέση του. Εάν ο σύντροφός σας ξοδεύει όλο του το χρόνο στο αγαπημένο του χόμπι, δεν αποτελεί έκπληξη αν ζηλεύετε. Είναι ωραίο να έχουν όλοι οι άνθρωποι ενδιαφέροντα, εκτός από τη δουλειά τους, όμως θα πρέπει να κρατάνε τις ισορροπίες και να περνάνε χρόνο και με το έτερο τους ήμισυ. Συζητήστε με τον σύντροφό σας και εξηγήστε του ότι θέλετε να περνάτε πιο πολύ χρόνο μαζί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.