Πως η γλώσσα του σώματος μπορεί να "σκοτώσει" τη σχέση σας

Δευτέρα 13 Απρίλιος 2015

Η γλώσσα του σώματος μερικές φορές μπορεί να είναι πιο δυνατή από τα λόγια. Χρησιμοποιώντας κάποια μη λεκτικά μνήματα, μπορείτε να πληγώσετε τον σύντροφο σας, να αποκτήσετε αυτό που θέλετε ή να τον τιμωρήσετε. Όλοι κάποτε κάποτε έχουμε χρησιμοποιήσει τη γλώσσα του σώματος, για να δείξουμε τη δυσαρέσκεια μας, και κάποιες φορές χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε πλήρως. Μήπως λοιπόν, στα παρακάτω αναγνωρίζετε κάπου τον εαυτό σας;

Χρησιμοποιείτε τη σιωπή ως τιμωρία. Αν θέλετε να κάνετε τον άλλο να νιώσει άσκημα, απλά τον περιφρονείτε, χωρίς να πείτε ούτε μια λέξη. Ο σύντροφος σας θα εκλάβει σίγουρα τα αρνητικά σήματα που του στέλνετε και ας μην είναι λεκτικά. Μια αλλαγή στη στάση του σώματος σας, ένα βλέμμα ή μια κίνηση μεταφέρουν αμέσως το μήνυμα που θέλετε να δώσετε. Μπορεί παρόλα αυτά, όταν σας ρωτήσει αν συμβαίνει κάτι, να το αρνηθείτε, όμως οι κινήσεις σας έχουν δείξει το αντίθετο.

Όσες θέλετε να έχετε τον έλεγχο της σχέσης, αλλά χωρίς να γίνεται αντιληπτό, προσποιείστε συχνά το θύμα. Για παράδειγμα αν κάτι δεν σας ευχαριστεί κατεβάζετε μούτρα και έχετε μια δυσφορία. Αυτή η συμπεριφορά σας αναγκάζει τον σύντροφο σας, να σας κάνει πάντα όλα τα χατίρια, γιατί νιώθει ενοχές και ότι σας στεναχωρεί. Ενεργώντας σαν θύμα παίρνετε αυτό που θέλετε.

Ο σύντροφός σας προσπαθεί να σας πει πως πέρασε την ημέρα του και εσείς στέλνετε μηνύματα στο κινητό ή σερφάρετε στο διαδίκτυο. Είναι σίγουρο, ότι με αυτή τη συμπεριφορά θα τον στενοχωρήσετε, είτε άθελα σας είτε ηθελημένα.

Μερικές από τις παραπάνω συμπεριφορές σας μπορεί να έγιναν χωρίς να το αντιληφθείτε, όμως βαθιά μέσα σας πιθανόν γνωρίζετε ότι κάτι σας έχει πληγώσει. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο σύντροφος σας θα σας ζητήσει εξηγήσεις και μπορεί να δημιουργηθεί μια ευκαιρία, για να λύσετε τα προβλήματα που ενδεχομένως έχει η σχέση σας. Όμως, αν δεν συμβαίνει κάτι το αρνητικό, τότε καλό είναι να μην το παρακάνετε, γιατί το μόνο που θα πετύχετε, θα είναι να δημιουργήσετε προβλήματα χωρίς λόγο.