WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

7 tips για να αριστεύσετε στην εξεταστική


2 Μαΐου 2015

Ο Μάιος για τους φοιτητές αλλά και τους μαθητές είναι ένα απαιτητικός μήνας, αφού προμηνύει την εξεταστική περίοδο. Το άγχος όσο πλησιάζουν οι μέρες μεγαλώνει με αποτέλεσμα πολλές φορές να μειώνονται οι αποδόσεις. Σαφώς και απαιτείται μελέτη όλο το χρόνο όμως ακόμα και την τελευταία στιγμή υπάρχει λύση και δεν είναι άλλη από την οργάνωση. Αν λοιπόν ανήκετε στην πλευρά των εξεταζόμενων και ήδη νιώθετε το στομάχι σας να γίνεται κόμπος διαβάστε τα παρακάτω tips που δείχνουν το δρόμο για μία μεθοδική και ολοκληρωμένη μελέτη.

  1. Επιλέξτε το σημείο μελέτης σας. Είναι σημαντικό να έχετε το δικό σας χώρο μέσα στον οποίο θα νιώθετε άνετα. Όταν το περιβάλλον είναι ήρεμο τότε προδιαθέτει για μελέτη.
  2. Κρατάτε πάντα καθαρή την επιφάνεια μελέτης. Μόλις τελειώσετε ένα μάθημα, μην αφήσετε τις ανοιχτές σημειώσεις και τα βιβλία πάνω στο γραφείο. Τακτοποιήστε τα σε διαφορετικό σημείο πριν ξεκινήσετε τη μελέτη του επόμενου μαθήματος. Η ακαταστασία είναι εχθρός σας, αφού αποσυντονίζει τη σκέψη.
  3. Οργανώστε ένα χρονοδιάγραμμα:Καθορίστε τα χρονικά περιθώρια μέσα στα οποία θα πρέπει να ολοκληρώσετε την μελέτη του κάθε μαθήματος. Ξεκινήστε όσο έχετε φρέσκο μυαλό πάντα από αυτά που απαιτούν τις περισσότερες ώρες για να μη χρονοτριβείτε στο τέλος.
  4. Μείνετε πειθαρχημένοι: Μην μελετάτε επιδερμικά ένα μάθημα. Θα χάσετε το χρόνο σας και στο τέλος δε θα αποδώσετε όπως θα περιμένατε. Ή αφήστε το στην άκρη ή επιμείνετε ώσπου να εμπεδώσετε πλήρως τα σημεία που σας δυσκολεύουν.
  5. Μην επιτρέψετε εξωτερικούς παράγοντες να αποσπάσουν την προσοχή σας. Κατά τη διάρκεια της μελέτης μην μπείτε σε διαδικασία να απαντήσετε σε mail ή να ελέγξετε το facebook. Οι κινήσεις αυτές θα σας αφαιρέσουν την προσοχή πηγαίνοντας σας πίσω στο διάβασμα.
  6. Βρείτε χρόνο για ύπνο: Σίγουρα πολλοί από εσάς θα έχετε ξενυχτήσει πολλές φορές πάνω από ένα βιβλίο με αποτέλεσμα το πρωί να νιώθετε εξουθενωμένοι και αδύναμοι. Για το λόγο αυτό θυμηθείτε πως ένας καλός ύπνος δε θα σας ξεκουράσει μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά.
  7. Σχεδιάστε ένα σύστημα που σας εξυπηρετεί για να κρατάτε σημειώσεις: είναι πολύ σημαντικό να σημειώνετε σημεία που θεωρείτε ότι δεν πρέπει να ξεχάσετε ή να έχετε την ευχέρεια να συνοψίζετε ένα μάθημα. Ο τρόπος αυτός βοηθά στην καλύτερη απομνημόνευση και εμπέδωση του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.