WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Απλές ασκήσεις που ενισχύουν την δύναμη της θέλησης σας!


5 Μαΐου 2015

Μέσα από πολλές  δοκιμές, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η δύναμη της θέλησης είναι σαν ένας μυς, που κουράζεται από την υπερβολική χρήση και απαιτεί ενέργεια για την ανασύσταση του. Αλλά μπορεί επίσης να ενισχυθεί; Μετά από αρκετές μελέτες, βρέθηκε η απάντησή! Με τη σωστή πρακτική, η δύναμη της θέλησης μπορεί να ενισχυθεί, ακριβώς όπως και κάθε άλλος μυς στο σώμα. Δείτε με ποιους τρόπους θα βελτιώσετε τη δύναμη της θέλησης.

Κάντε διαλογισμό. Ο διαλογισμός θα σας δώσει τα γρηγορότερα αποτελέσματα, όσο αφορά την ενίσχυση της θέλησης. Με τον διαλογισμό  εκπαιδεύετε τον εγκέφαλο σας, ώστε να επικεντρωθεί και να αντισταθεί στον πειρασμό να περιπλανηθεί. Έρευνες δείχνουν ότι μετά από μόλις 2-3 ημέρες, αφού έχετε διαλογιστεί 10 λεπτά, ο εγκέφαλός σας θα είναι σε θέση να εστιάσει καλύτερα και θα έχετε περισσότερη ενέργεια.

Φτιάξτε τη στάση του σώματος σας. Σε μια μελέτη ζητήθηκε από μια ομάδα συμμετεχόντων, να βελτιώσουν τη στάση του σώματος τους, με το να μην καμπουριάζουν.  Αυτή η απλή πρακτική βελτίωσε κατά πολύ την επιμονή τους σε διάφορα τεστ για τη δύναμη της θέλησης. Για να ξεκινήσετε, απλά μπορείτε να διορθώνετε τη στάση σας κάθε φορά που πιάνετε τον εαυτό σας να καμπουριάζει στη δουλειά ή στο σπίτι. Ακούγεται πολύ απλό, αλλά χρειάζεται αρκετή θέληση, για να το πετύχετε.

Χρησιμοποιήστε το αντίθετο χέρι. Χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία όπως και με τη στάση του σώματος, οι ερευνητές πραγματοποίησαν μεταγενέστερες μελέτες που εξετάστηκαν άλλες διορθωτικές ενέργειες. Μια από αυτές είναι να χρησιμοποιείτε το αντίθετο χέρι σας, κάθε φορά που θέλετε να κάνετε μια δουλειά. Αυτός ο τρόπος θα γυμνάσει τον  εγκέφαλο σας και θα ενισχύσει τη δύναμη της θέλησης. Για να ξεκινήσετε,  επιλέξτε μια χρονική περίοδο μέσα στην ημέρα, και χρησιμοποιείστε το αντίθετο χέρι σας. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι περισσότερο από μία ώρα την ημέρα και θα δείτε πολύ γρήγορα αποτελέσματα.

Αντισταθείτε στους πόθους σας. Αν μπορείτε να πείτε όχι σε κάτι που θέλετε πολύ, τότε έχετε αυξημένη τη δύναμη της θέλησης. Η άρνηση δελεαστικών πραγμάτων μπορεί να σας βοηθήσει να αντισταθείτε, σε διάφορους πειρασμούς που κρύβει η ζωή. Για να ξεκινήσετε, πρέπει πρώτα να μάθετε πώς να αντισταθεί σε κάτι που λαχταράτε πολύ. Αυτό θα είναι δύσκολο, αλλά με τη κατάλληλη προσπάθεια θα το πετύχετε και στο τέλος θα μπορείτε να αγνοείτε τους πειρασμούς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.