WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Προειδοποιητικά σημάδια ότι ο σύντροφος σας είναι ναρκισσιστής


13 Οκτωβρίου 2015

576335d8d93b0354d133dd32c46d167cκαθετα.jpg

Μια ναρκισσιστική προσωπικότητα ορίζεται ως μια ψυχική διαταραχή, κατά την οποία οι άνθρωποι έχουν μια διογκωμένη αίσθηση για τον εαυτό τους και μια βαθιά ανάγκη να τους θαυμάζουν. Επίσης, οι ναρκισσιστές έχουν φαντασιώσεις για την επιτυχία, τη δύναμη, την ομορφιά και την ευφυΐα.  Εκείνοι που έχουν μια ναρκισσιστική προσωπικότητα πιστεύουν, ότι είναι ανώτεροι από τους άλλους, αλλά πίσω από όλο αυτό κρύβεται ένα εύθραυστο και ευάλωτο άτομο. Πώς λοιπόν θα ξέρετε αν ο σύντροφος σας είναι νάρκισσος;  

Καταρχήν, οι ναρκισσιστές μπορεί να γίνουν πολύ γοητευτικοί και πειστικοί. Συνήθως είναι μάστερ στο φλερτ και εντυπωσιάζουν όσους βρίσκονται γύρω τους. Επίσης, είναι πολύ εύκολο να ασκήσουν επιρροή πάνω σας και κάνετε ευχαρίστως ότι σας ζητήσουν, στην αρχή τουλάχιστον. Και αυτό γιατί πολύ σύντομα θα καταλάβετε, ότι αν ο σύντροφός σας είναι ναρκισσιστής, θα θέλει να πηγαίνετε πάντα με τους δικούς του όρους και οι απαιτήσεις του σιγά σιγά θα αυξάνονται. Επιπλέον, είναι συχνά κακός ακροατής, με αποτέλεσμα να μην σας ακούει και να σας διακόπτει συνέχεια, όταν θέλετε να εκφράσετε τις σκέψεις σας και τα συναισθήματα σας.

Μια άλλη σαφή προειδοποίηση, ότι ο αγαπημένος είναι ναρκισσιστής, ενδέχεται να είναι το γεγονός ότι φλερτάρει με πολλές. Αυτή η συμπεριφορά δείχνει μια έλλειψη σεβασμού και ανωριμότητας. Επίσης, ενδέχεται να καυχιέται για τις προηγούμενες κατακτήσεις του και για το γεμάτο με εμπειρίες παρελθόν του. Συνήθως δεν είναι καθόλου διακριτικός και θέλεις να αναδεικνύεται συνεχώς και να λέει για τα κατορθώματα του, μπροστά στους άλλους. Ο ναρκισσιστής θέλει να φωνάξει δυνατά ότι, είναι καλύτερος από όλους και ότι αξίζει τον θαυμασμό και την αποδοχή από τον καθένα που βρίσκεται δίπλα του.

Για να δείξει ένας ναρκισσιστής, ότι είναι ανώτερος, θα προσπαθήσει να υποβιβάσει το έτερον του ήμισυ, αλλά και τους φίλους του. Ενδεχομένως, ο ναρκισσιστής φίλος σας θα σας επιπλήξει και θα προσπαθήσει να σας χειραγωγήσει. Και θα τα κάνει όλα αυτά, ώστε να κρύψει τις ανασφάλειες του και την ανεπάρκεια του. Επίσης, η σχέση του με το αντίθετο φύλλο διαταράσσεται, όταν παύουν να τον θαυμάζουν και όταν του ασκούν κριτική, στην οποία αντιδρά με θυμό. Τέλος, οι περισσότεροι ναρκισσιστές στη παιδική τους ηλικία ήταν μοναχικοί, δεν τους τέθηκαν ποτές σαφή όρια από τους γονείς τους και μπορεί να χειραγωγήθηκαν από αυτούς και ταυτόχρονα να μη δέχτηκαν πραγματική αγάπη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.