WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Θέλετε έναν ευτυχισμένο γάμο; Not so easy...


12 Ιουνίου 2016

Τι κάνει μια σχέση ευτυχισμένη; Πώς μπορείτε να διατηρήσετε το γάμο σας για πάντα; Είναι ίσως σημαντικό να επισημάνουμε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες παντρεύονται χιλιάδες άνθρωποι και δεσμεύονται σε μια μακροχρόνια συμβίωση γεμάτη αγάπη και ευτυχία. Όμως, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, γιατί συχνά οι γάμοι καταλήγουν σε προβλήματα, αποξένωση και εντέλει σε χωρισμό. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ποια είναι τα μυστικά για έναν ευτυχισμένο γάμο;

Ο τρόπος που επικοινωνούν τα ζευγάρια είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση. Το μυστικό κρύβεται στο είδος της προσοχής που δίνετε στο σύντροφο σας. Εξάλλου ως ανθρώπινα όντα θέλουμε να τραβάμε τη προσοχή όλων, γιατί έτσι νιώθουμε όμορφα. Μερικές συμβουλές για το πώς να δείξετε την αγάπη σας στο έτερον ήμισυ:

  • Στείλτε του μια κάρτα, είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα το περιμένει.
  • Αφήστε σημειώματα αγάπης στο ψυγείο, στη κρεβάτι, στο τραπέζι….
  • Φλερτάρετε μαζί του, όπως κάνατε και παλιά. Ακόμα και αν είστε πολλά χρόνια μαζί, δεν έχει σημασία, βγείτε έξω και αρχίστε να τον φλερτάρετε!

Για να έχετε έναν μακροχρόνιο και ευτυχισμένο γάμο, πρέπει να το πάρετε απόφαση: σε κάποια ζητήματα δεν θα συμφωνήσετε ποτέ. Αντί να δαπανάτε ενέργεια στο αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε, προσπαθήστε να βρείτε μια χρυσή τομή. Εξάλλου δεν γίνεται δυο άνθρωποι να περάσουν χρόνια μαζί και να μην έχουν διαφωνίες. Συμβιβαστείτε μέχρι εκεί που μπορείτε.

Η ειλικρίνεια είναι ένα από τα απαραίτητα συστατικά μιας ευτυχισμένης σχέσης. Μπορεί να πρέπει να πείτε πράγματα στο σύντροφο σας που εκείνος ή εκείνη να μη θέλει να ακούσει. Καλύτερα όμως να είστε τίμιοι και αληθινοί, γιατί αν χαθεί η εμπιστοσύνη τότε θα σπάσει και ένα κομμάτι από τη μεταξύ σας σχέση. Η ειλικρίνεια είναι απαραίτητη, όπως η αναπνοή μας.

Ο σεβασμός πρέπει να υπάρχει σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις, πόσο μάλλον μέσα σε έναν γάμο. Ακόμα και στους καβγάδες έχει σημασία ο σεβασμός και η ευγένεια. Δεν σημαίνει ότι δεν θα εκφράσετε αυτά που νιώθετε, αλλά ότι θα αποφύγετε τους άσεμνους χαρακτηρισμούς και τις χειρονομίες.

Κοιμηθείτε χωρίς ρούχα. Μπορεί να σας ακούγετε περίεργο ή πονηρό, όμως δεν έχει κάνει μόνο με το σεξουαλικό κομμάτι. Μια έρευνα έδειξε ότι όσα παντρεμένα ζευγάρια κοιμούνται χωρίς ρούχα, είναι πιο ευτυχισμένα. Η σωματική επαφή ενισχύει την παραγωγή της οξυτοκίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει τους ανθρώπινους δεσμούς.

Ένα πρόβλημα των δυστυχισμένων ζευγαριών είναι ότι κατά βάθος δεν χαίρονται πραγματικά με τη χαρά του άλλου. Έχει μεγάλη σημασία στο πως νιώθετε όταν ο σύντροφός σας πετυχαίνει κάτι σπουδαίο και αισθάνεται χαρούμενος. Γενικά έρευνες έχουν δείξει ότι όσα ζευγάρια αντιδρούν θετικά με τα καλά νέα των συντρόφων τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν μαζί.

Μη ψάχνετε μακριά για να ανακαλύψετε το μυστικό ενός μακροχρόνιου και καλού γάμου. Το κλειδί κρύβεται στα απλά καθημερινά πράγματα και στις απλές λέξεις, όπως είναι ο σεβασμός, η ευγένεια, η κατανόηση, το ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.