WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 λόγοι για να κάνεις σεξ το πρωί


4 Ιουλίου 2016

1467045655-screen-shot-2016-06-27-at-123730-pm.png
Εάν είσαι από τα κορίτσια που απεχθάνονται το πρωινό σεξ και προτιμάνε να γυρίσουν πλευρό και να χουχουλιάσουν, από το να γδυθούν, τότε έφτασε η στιγμή να αλλάξεις γνώμη. Σύμφωνα με έρευνες το πρωινό σεξ μόνο καλό κάνει τόσο στην υγεία όσο και στη ψυχολογία σου.
  1. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι όταν ξεκινάς την ημέρα σου κάνοντας έρωτα με το σύντροφο σου, έχεις μια αίσθηση ευδαιμονίας που διαρκεί μέχρι το βράδυ. Αυτή η αίσθηση σε βοηθάει να συγκεντρωθείς και να αντιμετωπίσεις πιο εύκολα τις προκλήσεις που μπορεί να σου εμφανιστούν στη δουλειά σου ή στην προσωπική σου ζωή. Έρευνες δείχνουν ότι το πρωινό σεξ απελευθερώνει τη χημική ουσία οξυτοκίνη, η οποία δημιουργεί στα ζευγάρια όμορφα συναισθήματα και τα φέρνει πιο κοντά.
  2. Θέλεις να βελτιώσεις την ποιότητα του σπέρματος του συντρόφου σου και να αυξήσεις τη γονιμότητα; Τότε πρέπει να εντάξεις το πρωινό σεξ στην καθημερινή σου ρουτίνα. Σε μια μελέτη που διεξάχθηκε στο Σίδνεϊ IVF Clinic στο Wollongong, ΑΕ, οι ερευνητές μελέτησαν 118 άνδρες και βρήκαν ότι όσοι εκσπερμάτωναν καθημερινά για μια βδομάδα, βελτίωσαν την ποιότητα του σπέρματος.
  3. Πλέον μπορείς να αποκτήσεις μια λαμπερή επιδερμίδα και υγιή μαλλιά με φυσικό τρόπο, απλά κάνοντας σεξ το πρωί. Ο οργανισμός κατά τη διάρκεια του πρωινού σεξ απελευθερώνει κάποιες χημικές ουσίες, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα των οιστρογόνων και έτσι να βελτιώσουν την επιδερμίδα και να δυναμώσουν τα μαλλιά. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια και θα το ευχαριστηθείς και θα αποκτήσεις μια νεανική επιδερμίδα.
  4. Η σεξουαλική πράξη το πρωί μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο. Σε μια μελέτη που διεξάχθηκε στο Πανεπιστήμιο Queens στο Μπέλφαστ, οι ερευνητές παρακολούθησαν 1.000 μεσήλικες άνδρες κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 10 ετών και επικεντρώθηκαν την υγεία της καρδιάς τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκαν στο British Medical Journal, έδειξαν ότι όσοι άντρες κάνανε πρωινό σεξ δυο με τρεις φορές την εβδομάδα, είχαν μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.
  5. Η παραγωγή της  ανοσοσφαιρίνης Α  (IgA) - ένα αντίσωμα που προστατεύει από τη μόλυνση, αυξάνεται κατά τη διάρκεια του σεξ το πρωί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, εφόσον κάνεις σεξ τις πρωινές ώρες.
  6. Θέλεις ο σύντροφος σου να έχει ακόμα καλύτερη απόδοση; Τότε δεν έχεις παρά να εντάξεις το πρωινό σεξ στη ζωή σας. Τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι υψηλότερα το πρωί, με αποτέλεσμα ο σύντροφος σου να είναι τούρμπο τις πρωινές ώρες!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.