WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

4+1 λόγοι που το σεξ προκαλεί ακμή


6 Αυγούστου 2016

pexels-photo-262008.jpeg

Τίποτα δεν καταστρέφει περισσότερο τη λάμψη του γυναικείου φύλου όσο ένα μεγάλο σπυράκι στο πρόσωπο. Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να ξυπνήσεις το πρωί με ένα κόκκινο σπυρί στο μέτωπο και να αναρωτιέσαι πώς θα απαλλαγείς, πριν γίνει χειρότερο. Το πιο σημαντικό είναι να προλάβετε το κακό και για να το πετύχετε πρέπει να βρείτε τον ένοχο. Όμως πολλές φορές ο ένοχος δεν είναι αυτός που νομίζετε, όπως στην προκειμένη περίπτωση που ο φταίχτης για την ακμή μπορεί να είναι η σεξουαλική δραστηριότητα. Αν και δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη επιστημονική απόδειξη ότι το σεξ επιδεινώνει την ακμή, ωστόσο επειδή είναι πολυπαραγοντική, ενδέχεται η σεξουαλική επαφή να προκαλέσει τα ανεπιθύμητα σε όλους μας σπυράκια. Διαβάστε τους κυριότερους λόγους και αποφύγετε τους.

  1. Ο ιδρώτας

Ποιο είναι το πρόβλημα; Κάθε είδους σωματική δραστηριότητα προκαλεί ιδρώτα, έτσι και το σεξ ιδίως όταν είναι έντονο, μας ιδρώνει. Ο ιδρώτας από μόνος του δεν προκαλεί ακμή, αλλά αν αναμιχθεί με το μακιγιάζ  και τα βακτήρια του δέρματος, μπορεί να φράξει τους πόρους. Τι μπορείς να κάνεις; Πριν αρχίσεις τα ερωτικά παιχνίδια καθάρισε την επιδερμίδα σου, ώστε να βοηθήσεις στην πρόληψη της ακμής. Και φυσικά μετά από το σεξ ένα ντους είναι ό,τι καλύτερο.

  1. Τα γένια

Ένας άντρας με γένια έχει μια γοητεία, όμως δεν είναι και ότι καλύτερο για το πρόσωπο σου, αφού η επαφή μπορεί να το ερεθίσει. Η τριβή διεγείρει τη λιπαρότητα του δέρματος και σε συνδυασμό με τα νεκρά κύτταρα, η ακμή επιδεινώνεται. Τι να κάνεις γι αυτό; Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το συγκεκριμένο θέμα. Μια από αυτές είναι να βάλει ο σύντροφος σου λάδι καρύδας στα γένια του για να μαλακώσουν. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο είναι αποτελεσματική αυτή η μέθοδος. Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι το κλειδί για να αποφύγουμε τους ερεθισμούς, βρίσκεται στον καλλωπισμό. Για αυτό πρέπει να ενθαρρύνεις τον αγαπημένο σου να φροντίζει τα γένια του και να κάνει αντιβακτηριακές πλύσεις. Εάν δεις ότι δεν καλυτερεύει η κατάσταση και ότι ο σύντροφος σου δεν προτίθεται να ξυριστεί, ίσως η λύση είναι να επιλέγετε στάσεις που δεν έρχονται σε άμεση επαφή τα πρόσωπα σας. Δοκίμασε τη στάση σκυλάκια ή την ανάποδη καουμπόισσα .

  1. Βρώμικα σεντόνια

Εάν το δωμάτιο του συντρόφου σου έχει παντού πεταμένα ρούχα, πετσέτες και σακουλάκια από πατατάκια, τότε το κρεβάτι ίσως δεν είναι και το πιο ασφαλές μέρος για να κάνετε σεξ. Και αυτό γιατί αν τα σεντόνια έχουν να αλλαχτούν πολύ καιρό, η επαφή μπορεί να επιδεινώσει την ακμή. Οι μαξιλαροθήκες είναι πηγή βακτηρίων, γιατί έρχονται σε επαφή με το δέρμα του προσώπου και με τα μαλλιά. Τι να κάνεις γι αυτό; Εφόσον περνάς πολύ χρόνο στο σπίτι του συντρόφου σου, τότε πρέπει να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να αλλάζεις δυο φορές την εβδομάδα τα σεντόνια. Αν είσαι επιρρεπής στην ακμή, χρησιμοποίησε βαμβακερά υφάσματα.

  1. Λάδια για μασάζ

Τι πιο αφροδισιακό και σέξι από το να κάνεις μασάζ με λάδι στο σύντροφο σου και φυσικά να σου κάνει και εκείνος. Αν όμως έχεις την τάση να βγάζεις σπυράκια τότε πρέπει να είσαι προσεκτική στην επιλογή λαδιού. Τα έλαια πρέπει να ταιριάζουν με τον τύπο της επιδερμίδας σου, ώστε να μην προκαλέσουν ερεθισμό. Μια καλή λύση είναι το λάδι καρύδας, που συνήθως δεν φράσσει τους πόρους.

  1. Ορμονικές διαταραχές

Πολλές φορές μια ορμονική διαταραχή μπορεί να προκαλέσει ακμή, επηρεάζοντας το 25% των γυναικών άνω των 30. Η ορμονική ακμή εντοπίζεται κυρίως στο πηγούνι και είναι πολύ επίμονη και ενοχλητική. Τι να κάνεις γι αυτό; Εάν το δέρμα σου δεν ανταποκρίνεται στις θεραπείες στο σπίτι, επισκέψου ένα δερματολόγο, για να σου συστήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.