WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς θα πεις στον ερωτικό σου σύντροφο ότι έχεις έρπη


15 Οκτωβρίου 2016

bed.jpg

Υπάρχουν κοπέλες που θα μιλούσαν αμέσως στο σύντροφο τους, λέγοντας ότι έχουν έρπη στα γεννητικά όργανα. Εξάλλου δεν είναι το τέλος του κόσμου. Ή μήπως είναι; Κι όμως για πολλές φαντάζει πολύ δύσκολο το να πουν σε έναν  καινούριο σύντροφο ότι έχουν κολλήσει σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Όταν το πρωτομαθαίνεις χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου, νομίζεις ότι δεν θα σε αγαπήσει κανένας. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο δυσάρεστα όσο φαίνονται.

Αν και ο έρπης στα γεννητικά όργανα είναι μια από τις πιο σεξουαλικά διαδεδομένες ασθένειες, πολλοί αναρωτιούνται αν υπάρχει κάποια στρατηγική για να πεις σε κάποιον ότι έχεις κολλήσει έρπη. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο σενάριο για να γίνει η αποκάλυψη. Η κάθε σχέση είναι μοναδική και πρέπει να την προσεγγίζεις ανάλογα με την περίσταση. Υπάρχουν όμως κάποια σημεία κλειδιά που θα σε βοηθήσουν να θίξεις αυτό το δύσκολο ζήτημα.

  • Εξάσκηση. Μπορεί να φαντάζει στα μάτια σου τρομακτικό, να θέλεις να το βάλεις στα πόδια, κυρίως εάν η διάγνωση είναι πρόσφατη. Όμως χρειάζεται ψυχραιμία και εξάσκηση. Έχεις ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα -πες το δυνατά, όταν δεν σε ακούει κανείς, για να το εμπεδώσεις. Κάθε φορά που το λες γίνεται όλο και πιο εύκολο. Άρχισε την εξάσκηση. Πήγαινε στον καθρέφτη και πες το πολλές φορές και δυνατά.
  • Ενημέρωση. Δεν γνωρίζουν όλοι τι ακριβώς είναι ο έρπης γεννητικών οργάνων, γι αυτό πρέπει να είσαι καλά ενημερωμένη, ώστε να του λύσεις όλες τις απορίες.  Προσφέρσου να του εξηγήσεις πόσο συχνό είναι αυτό το νόσημα και πώς μπορεί να προφυλαχτεί. Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις τα πάντα, τα βασικά είναι αρκετά για να τον καθησυχάσουν.
  • Μίλα όσο πιο έγκαιρα μπορείς. Μην περιμένεις να φτάσετε στο κρεβάτι για να του το ανακοινώσεις. Δεν είναι σωστό να το μάθει κάτω από τέτοιες συνθήκες. Εάν αντιληφθείς ότι το επόμενο σας βήμα είναι η κρεβατοκάμαρα, κάνε μια παύση και ξεκίνα τη συζήτηση.
  • Μην σκέφτεσαι αρνητικά. Πολλές φορές μας έρχεται στο μυαλό το χειρότερο, αντί να σκεφτόμαστε θετικά. Όταν ξεκινάς μια συζήτηση με αρνητισμό, θα σου γυρίσει μπούμερανγκ. Προσπάθησε να μη σκέφτεσαι ότι ο άλλος θα σε απορρίψει. Αντί να έχεις εμμονή με την απόρριψη, εστίασε σε όλα τα θετικά, που σίγουρα είναι πολλά, που έχεις να προσφέρεις στη σχέση.

Η ζωή και η αγάπη δεν τελειώνουν εξαιτίας ενός σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος. Όμως πρέπει πάντα να χρησιμοποιούμε προφυλακτικό για να ελαττώσουμε τους κινδύνους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.