WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

10 μύθοι γύρω από το σεξ


29 Οκτωβρίου 2016

couple-bed80299.jpg

Καθημερινά μας βομβαρδίζουν με χιλιάδες πληροφορίες, όπου κάποιες είναι αληθινές και κάποιες άλλες είναι ανακριβείς. Το ίδιο ισχύει και για το σεξ. Μπαίνοντας στο ίντερνετ χανόμαστε σε μια απέραντη άβυσσο με πληροφορίες γύρω από τη σεξουαλική ζωή.  Και όσο ενημερωμένοι και να είμαστε είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουμε το μύθο από την πραγματικότητα. Ας καταρρίψουμε λοιπόν κάποιους από τους πιο βασικούς μύθους που αφορούν το σεξ.

Μύθος#1: Γυναικεία εκσπερμάτιση και γυναικείος οργασμός είναι το ίδιο πράγμα

Αν και χρησιμοποιούμε αυτούς τους όρους χωρίς να τους ξεχωρίζουμε, παρόλα αυτά δεν έχουν την ίδια έννοια. Και ποια είναι η διαφορά;  Ο γυναικείος οργασμός αφορά τα υγρά που προέρχονται από την ουρήθρα. Ενώ η εκσπερμάτωση προέρχεται από τον κόλπο.

Μύθος#2: Το μέγεθος παίζει σημαντικό ρόλο στο σεξ

Η φράση « Το μέγεθος δεν μετράει» είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένη, αφού μελέτες δείχνουν ότι η αυτοπεποίθηση είναι πολύ πιο σημαντική από το μέγεθος του πέους. Ενώ το μεγάλος μέγεθος δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερο σεξ.

Μύθος#3: Δεν μπορείτε να μείνετε έγκυες όταν έχετε περίοδο

Μπορεί να μην είναι συχνό αλλά δεν είναι απίθανο να μείνετε έγκυες στις ημέρες του έμμηνου κύκλου σας,  αν κάνετε σεξ χωρίς προφύλαξη. Εκτός όμως από την εγκυμοσύνη μη ξεχνάτε και τα σεξουλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Μύθος#4: Όλες οι γυναίκες μπορεί να έχουν πολλαπλούς οργασμούς

Οι πολλαπλοί οργασμοί είναι γεγονός, όμως δεν σημαίνει ότι όλες οι γυναίκες μπορούν να τους βιώσουν. Υπάρχουν γυναίκες που βιώνουν πέντε οργασμούς στη σειρά και άλλες που προσπαθούν να βιώσουν τον έναν. Το μυστικό είναι να μην αγχώνεστε και να απολαμβάνετε το σεξ.

Μύθος#5: Η πληγή μέσα ή γύρω από το στόμα σας είναι σίγουρα έρπης

Μην πανικοβάλλεστε αν έχετε κάποια πληγή στο στόμα γιατί μπορεί να σημαίνει πολλά. Για παράδειγμα μπορεί να δαγκώσατε τα χείλια σας κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης ή να ερεθίστηκαν τα ούλα σας καθώς τα βουρτσίζατε.

Μύθος#6:  Sexting είναι μόνο για σχέσεις εξ αποστάσεως

Η αποστολή ενός σέξι μηνύματος στο σύντροφο σας, δεν υπάρχει λόγος να γίνεται μόνο όταν έχετε σχέση από απόσταση. Είναι πολύ αφροδισιακό να στέλνετε πονηρά μηνύματα στο σύντροφο σας, όταν βρίσκεται στη δουλειά.

Μύθος#7: Υπάρχει ένα σημείο αναφοράς για το πόσο συχνά θα πρέπει να κάνετε σεξ

Δεν υπάρχει όριο στη συχνότητα του σεξ. Κάνετε σεξ όσες φορές θέλετε. Μπορεί να έχετε διαβάσει στατιστικά στοιχεία για το πόσο συχνά κάνουν οι άνθρωποι σεξ,  όμως αυτός ο αριθμός δεν πρέπει να αποτελεί είδος αναφοράς για τη δικής σας ερωτική ζωή.

Μύθος#7: Το σεξ πρέπει πάντα να είναι αυθόρμητο

 Όχι πάντα. Το αυθόρμητο, παθιασμένο σεξ είναι διασκεδαστικό, αλλά από την άλλη δεν είναι κακό να σχεδιάζετε τη σεξουαλική σας ζωή . Ιδίως αν έχετε παιδιά, ίσως το πρόγραμμα είναι μια καλή λύση για να βρεθείτε με το σύντροφο σας οι δυο σας στην κρεβατοκάμαρα.

Μύθος#8 : Μπορείτε το πέος να σπάσει ένα

 Δεν υπάρχουν οστά στο πέος, έτσι δεν μπορείτε να το σπάσει ακριβώς, ωστόσο, αν και σπάνιο, μπορεί να πάθει κάταγμα. Αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί κατά τη διάρκεια της διείσδυσης.

Μύθος#9: Το σεξ είναι αδύνατο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Μπορεί να μη θέλετε καν να σκεφτείτε το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, παρόλα αυτά δεν είναι απαγορευμένο. Υπάρχουν στάσεις και κόλπα που μπορεί να το κάνει πολύ εύκολο και ευχάριστο. Πριν προσπαθήσετε οτιδήποτε μιλήστε πρώτα με το γιατρό σας.

Μύθος#10: Αν θέλετε να μείνετε έγκυος γρήγορα η ιεραποστολική στάση είναι ιδανική

Η ιεραποστολική στάση δεν θα μειώσει τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος, αλλά ούτε θα τις αυξήσει. Δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό στοιχείο που να αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη, η και κάποια άλλη, στάση ευνοεί τις πιθανότητες σύλληψης. Η ιδέα ότι κάποια συγκεκριμένη θέση μπορεί να βοηθήσει το σπέρμα να φτάσει στο ωάριο, είναι απλά μύθος. Το σπέρμα θα βρει τα ωάρια ανεξάρτητα από τη θέση στην οποία βρίσκεστε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.