WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς να ξεπεράσεις τον πρώην χωρίς να καταρρεύσεις


12 Ιανουαρίου 2017

vfrcrteqkl8-freestocks-org.jpg

Προφανώς τα λόγια είναι πολύ πιο εύκολα από ό,τι οι πράξεις, αλλά με τις παρακάτω στρατηγικές θα βγάλεις τα μαύρα και θα συνεχίσεις τη ζωή όπως πρώτα, μπορεί και καλύτερα.

Καταρχάς ένας χωρισμός χρειάζεται πάντα καλούς φίλους. Για αυτό μην κλείνεσαι στο καβούκι σου, αλλά προσπάθησε να μοιραστείς τη στεναχώρια σου με ανθρώπους που σε νοιάζονται και σε αγαπάνε. Στην αρχή θα κλάψεις, όμως εξωτερικεύοντας όλα όσα νιώθεις, η θλίψη και ο πόνος θα φύγουν πιο γρήγορα από όσο περίμενες.

Μην κάνεις το λάθος και πας στο μέρος που συχνάζατε. Ούτε απ έξω να μην περάσεις. Και μόνο με τη σκέψη ότι μπορεί να τον συναντήσεις, διατηρείς την ελπίδα για επανένωση και παρατείνεις τον πόνο. Καιρός να βρεις καινούρια στέκια και να αρχίσεις μια νέα ζωή.

Και με αφορμή την αναφορά για τη νέα ζωή, μήπως είναι ώρα να αναζωογονήσεις τη λίστα των επαφών σου; Κάνε ένα ξεκαθάρισμα και σβήσε όλα τα τηλέφωνα που τον αφορούν. Τηλεφώνησε σε κάποιον φίλο που έχεις καιρό να δεις, για να βγείτε και να θυμηθείτε τα παλιά.

Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα. Κάνε υπομονή. Μην έχεις αυταπάτες ότι θα τον ξεπεράσεις από τη μια μέρα στην άλλη. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και κάνε μικρά βήματα προόδου. Αν νιώθεις ότι η στεναχώρια σε έχει καταβάλει, βρες διεξόδους, όπως να αυξήσεις τις ώρες που πας γυμναστήριο ή να αρχίσεις επιτέλους το χόμπι που πάντα ήθελες, αλλά δεν έβρισκες χρόνο.

Άρχισε να σκέφτεσαι τα θετικά ενός χωρισμού. Για παράδειγμα πλέον έχεις πολύ χρόνο στη διάθεση σου που μπορείς να τον αναθέσεις όπου σου αρέσει. Ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να ασχοληθείς περισσότερο με την επαγγελματική σου σταδιοδρομία Αν από την άλλη δεν θέλεις να ασχοληθείς περετέρω με τη δουλειά σου, τότε πήγαινε ταξίδια ή γράψου στα σεμινάρια που ήθελες να γραφτείς εδώ και καιρό.

Το σημαντικό είναι να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι όλα τα πράγματα έχουν και τη θετική τους πλευρά, ακόμα και ένας χωρισμός. Το τέλος μιας σχέσης δεν σημαίνει και το δικό σου τέλος, αλλά μπορεί να είναι η αφορμή για να αρχίσει μια καινούρια καλύτερη σχέση. Η ζωή είναι στα χέρια σου, μη τη χαραμίζεις.

"Η ζωή είναι ένα ένδυμα. Όταν είναι λερωμένο το καθαρίζουμε, όταν τρυπήσει το μπαλώνουμε, αλλά μένει κανείς ντυμένος όσο πιο πολύ μπορεί" Honoré de Balzac.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.