WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

7 βήματα για να βελτιώσετε το γάμο σας σε μόλις μια εβδομάδα


8 Φεβρουαρίου 2017

pexels-photo-67511.jpeg

Ημέρα 1: Σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη και να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας.

Σημαντικό μέρος αυτής της πρόκλησης είναι να βελτιώσετε πρώτα τον εαυτό σας. Σταθείτε μπροστά από έναν καθρέφτη, κοιτάξετε το είδωλο σας στα μάτια και πείτε δυνατά τι πραγματικά θέλετε να αλλάξετε, ώστε να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι, φίλοι, σύζυγοι. Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας θα βοηθήσει το γάμο σας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Εάν χρειαστεί κάντε μια λίστα με όλα όσα επιθυμείτε να βελτιώσετε.

Ημέρα 2: Επιλέξτε ένα πράγμα που θα κάνει χαρούμενο τον σύντροφο σας.

Εάν γνωρίζετε ότι ο αγαπημένος σας απολαμβάνει τις αγκαλιές περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο, αγκαλιάστε τον πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Επίσης, αν υπάρχει κάτι που ενοχλεί τον αγαπημένο σας και μπορείτε να το τροποποιήστε, κάντε το. Δεν μπορείτε να αλλάξετε το ποια είστε, ωστόσο έχετε την ευχέρεια να κάνετε λίγο διαφορετικά μερικά πράγματα.

Ημέρα 3: Χαιρετήστε τον σύντροφό σας σα να τον βλέπετε μετά από καιρό.

Ίσως σας φαίνεται υπερβολικό να δείχνετε ενθουσιασμένες κάθε φορά που βλέπετε το σύντροφο σας. Όμως σύμφωνα με τους ψυχολόγους η αλλαγή της συμπεριφοράς μπορεί να βελτιώσει το γάμος σας και να τον καθοδηγήσει σε μια διαφορετική κατεύθυνση.

Ημέρα 4: Συζητήστε τους λόγους που μαλώνετε.

Όταν στο σπίτι επικρατεί ηρεμία, καθίστε με τον σύζυγο σας και μιλήστε για τις τελευταίες φορές που διαφωνήσατε. Ξεκινήστε τι συζήτηση δίνοντας έμφαση στη συμπεριφορά και όχι τόσο στα συναισθήματα. Αυτή η τεχνική μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να πάρετε μια πιο ορθολογική απόφαση για τη λύση του προβλήματος.

 Ημέρα 5: Κοιταχτείτε στα μάτια για 15 έως 20 λεπτά.

Και ενώ αυτή η τεχνική σας φαίνεται λίγο περίεργη, παρόλα αυτά αν κοιτάζεστε στα μάτια με τον σύντροφο σας, χτίζετε συναισθηματική οικειότητα. Μπορεί στην αρχή να είναι δύσκολο, όμως με τον καιρό θα έρθετε πιο κοντά και θα δυναμώσει η μεταξύ σας σχέση.

Ημέρα 6: Κάντε περισσότερες φιλοφρονήσεις στον σύντροφό σας.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που είπατε ένα κομπλιμέντο στον αγαπημένο σας; Όλοι οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν ότι τους αγαπάνε και τους θαυμάζουν. Την ίδια ανάγκη έχει και ο σύντροφος σας. Μια όμορφη κουβέντα δεν στοιχίζει κάτι και μόνο χαρά μπορεί να δώσει.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνετε φιλοφρόνηση στον εαυτό σας; Έχουμε επικεντρωθεί τόσο πολύ στην προσπάθεια μας να ευχαριστήσουμε τους άλλους, που ξεχνάμε να αναγνωρίσουμε τις δικές μας προσπάθειες. Έτσι κάθε πρωί ή βράδυ κοιταχτείτε στον καθρέφτη και δώστε ένα κομπλιμέντο στον εαυτό σας, αγκαλιάστε τον και μιλήστε του με όμορφα λόγια. Αυτά τα τεχνάσματα βοηθάνε συνήθως στην ανακούφιση του στρες, είναι σαν ένα είδος αυτό-θεραπείας.

Ημέρα 7: Κάντε περισσότερες ερωτήσεις.

Με τις ερωτήσεις δείχνετε ότι νοιάζεστε για εκείνον. Οι ψυχολόγοι ενθαρρύνουν τα ζευγάρια να κάνουν ερωτήσεις ο ένας τον άλλο σε καθημερινή βάση, και όχι μόνο τις τυπικές, αλλά ερωτήσεις που θα κάνανε σε κάποιον που τον γνωρίζουν για πρώτη φορά. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.