WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί τα ζευγάρια δεν επικοινωνούν μεταξύ τους


7 Μαρτίου 2017

sad-couple.jpg

Μπορεί να ζούμε στην ίδια χώρα, στην ίδια γειτονιά, στο ίδιο σπίτι, αλλά ξαφνικά η επικοινωνία χάνεται. Το ζευγάρι αρχίζει να διαφωνεί, σταματάει να καταλαβαίνει ο ένας τις ανάγκες του άλλου και πολλές φορές χρησιμοποιεί ακόμα και το παιδί ως μέσο επικοινωνίας. Η αλληλεγγύη χάνεται και εκεί που προχωρούσατε μαζί, τώρα προχωράει ο καθένας μόνος του. Έτσι αρχίζουν τα προβλήματα και οι κατηγορίες: «Εγώ φταίω που δουλεύω όλη μέρα για να μη σου λείψει τίποτα» «Γιατί εγώ δεν σου πλένω, δεν σου σιδερώνω;» «Εσύ φταις που παράτησα τα όνειρα» «Εγώ φταίω που σε παντρεύτηκα».

Μα τι συνέβη έτσι ξαφνικά και σταματήσατε να επικοινωνείτε; Μήπως έχετε εγκλωβιστεί σε ρόλους και πλέον δεν μπορείτε να κατανοήσετε τον σύντροφο σας; Έχετε σκεφτεί ότι με το να τον κατηγορείτε το μόνο που καταφέρνετε είναι να δημιουργήσετε μεγαλύτερο χάσμα ανάμεσα σας;  Είναι δύσκολος ο δρόμος προς την αυτογνωσία, αλλά είναι ο μοναδικός δρόμος που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τι πραγματικά συμβαίνει.

Όταν είστε εγκλωβισμένοι σε ρόλους, ο ρόλος της μαμάς, της νοικοκυράς, της συζύγου, της ερωμένης, τόσο πιο δύσκολα καταλαβαίνετε τη διαφορετικότητα των ανθρώπων. Εάν όμως καταφέρετε να έρθετε σε επαφή με τα συναισθήματα σας, τότε έχετε βρει το κλειδί της επικοινωνίας που θα σας ανοίξει την πόρτα για μια ευτυχισμένη ζωή και θα σας φέρει κοντά με όσους αγαπάτε. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.