WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς οι selfies καταστρέφουν μια σχέση


16 Μαρτίου 2017

selfies.jpg

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης μελέτησαν 305 ενήλικες κατά τη διάρκεια μιας περιόδου δυο ετών και τους έθεσαν ερωτήσεις για το ρόλο των social media στη ζωή τους και στις σχέσεις τους με το αντίθετο φύλο. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι το επίπεδο ζήλειας μεταξύ των ζευγαριών ήταν αυξημένο όταν ο ένας από τους δυο ή και οι δυο είχαν αναρτήσει πολλές selfies στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης πως οι άνθρωποι που τραβάνε πολλές selfies, έχουν μεγαλύτερη τάση προς το ναρκισσισμό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ένταση στη σχέση του με το έτερο ήμισυ που μπορεί να μην αντέξει άλλο την αυξανόμενη αυταρέσκεια τους.

Από την άλλη μεριά οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι όταν κάποιος ζηλεύει το σύντροφο του επειδή δέχεται θετικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να είναι σημάδι ανασφάλειας. Κάποιος που νιώθει σίγουρος για τη σχέση του, δέχεται με ευχάριστη διάθεση και τα κομπλιμέντα προς το σύντροφο του.

Έτσι αν και εσείς δέχεστε σκηνές ζηλοτυπίας επειδή αναρτήσατε μια selfie, ίσως ήρθε η ώρα να ανοίξετε μια συζήτηση σχετικά με το γιατί ο αγαπημένος σας έχει αυτές τις εκρήξεις ζήλειας. Βέβαια, όπως εξηγεί και η μελέτη, μπορεί να μην είναι η ίδια η συνήθεια των selfies που οδηγεί σε τσακωμούς, αλλά το στοιχείο του ναρκισσισμού που κρύβει αυτή η συνήθεια και που μπορεί να υπάρχει και σε άλλες εκφάνσεις στη ζωή σας

Το ηθικό δίδαγμα:  Πριν αποχωριστείτε τους διαδικτυακούς σας φίλους επειδή ο σύντροφος σας δεν μπορεί να το χειριστεί, συζητήστε το πρόβλημα μαζί του και ανακαλύψτε την πραγματική αιτία. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.