WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ο Νόμος της Έλξης, μύθος ή πραγματικότητα; O life coach αποκαλύπτει


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΛΙΟΣ

20 Ιουνίου 2017

pexels-photo-48706.jpeg

Το σκεπτικό είναι απλό. Πρώτα, πρέπει να καταλάβουμε ότι όλα αποτελούνται από ενέργεια. Από ένα βουνό, μία καρέκλα, ένα ρυάκι, έναν άνθρωπο, όλα είναι φτιαγμένα από ενέργεια. Η ενέργεια δονείται αργά ή γρήγορα. Τα συμπαγή αντικείμενα έχουν την τάση να δονούνται πολύ αργά, ενώ τα ελαφριά υγρά αντικείμενα έχουν την τάση να δονούνται γρήγορα.

Οι άνθρωποι, φτιαγμένοι και εκείνοι από ενέργεια, δονούνται  επίσης σε ενεργειακές συχνότητες. Η διαφορά με τους ανθρώπους είναι ότι οι δονήσεις μας ποικίλουν δραματικά, ενώ οι δονήσεις των άψυχων αντικειμένων παραμένουν οι ίδιες. Γιατί; Λόγω του ότι διαθέτουμε σκέψεις και συναισθήματα. Έχουμε την ικανότητα της σκέψης και της λογικής. Ελέγχουμε τις συχνότητες των δονήσεών μας. Θετικές ενδυναμωτικές σκέψεις προκαλούν υψηλές, γρήγορες δονήσεις. Αρνητικές, αποδυναμωτικές σκέψεις προκαλούν αργές, χαμηλές δονήσεις.

Η πιο σημαντική έννοια που πρέπει να κατανοήσετε για τον Νόμο της Έλξης είναι ότι οι άνθρωποι είναι σαν πανίσχυροι μαγνήτες. Προσελκύουμε οτιδήποτε και οποιονδήποτε βρίσκεται σε παρόμοιες συχνότητες. Σκεφτόμαστε την περισσότερη ώρα. Αυτές οι σκέψεις ενεργοποιούν συναισθήματα και τα συναισθήματα επηρεάζουν τις συχνότητες των δονήσεων μας. Τότε ελκύουμε καταστάσεις και ανθρώπους που συντονίζονται με τις δονήσεις μας.

Μία συχνή παρανόηση που αφορά το Νόμο της Έλξης είναι ότι ‘’ελκύουμε αυτό που θέλουμε πάρα πολύ’’. Αυτό όμως δεν ισχύει. Δεν ελκύουμε αυτό που θέλουμε πολύ...ελκύουμε αυτό που είμαστε''

Για να γίνει ακόμη πιο κατανοητό, φανταστείτε ότι στέκεστε ακριβώς μπροστά σε έναν καθρέφτη. Ποια εικόνα θα σας έδειχνε ο καθρέφτης; Θα έδειχνε ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια εικόνα που εσείς του δείχνετε. Θα αντανακλούσε αυτό που βλέπει. Θα σας έδινε πίσω αυτό ακριβώς που του δώσατε. Αν δεν έχετε κάνει μπάνιο για ένα μήνα, πως μπορείτε να θυμώσετε με τον καθρέφτη που σας δείχνει βρώμικο;

Εσείς δημιουργείτε την αντανάκλαση με αυτά που δείχνετε στον καθρέφτη. Είναι τόσο απλό. Τι δείχνετε στη ζωή; Τι δείχνετε στην οικογένεια σας; Στους φίλους σας; Στους συνεργάτες σας; Στον σύντροφό σας; Στο σώμα σας; Κάθε οντότητα θα αντανακλάσει αυτό που της δείχνετε.

Πιο συγκεκριμένα, ΕΛΚΥΕΤΕ την εικόνα που δείχνετε στον καθρέφτη. Θα ΕΛΚΥΣΕΤΕ οτιδήποτε δείχνετε στον κόσμο. Δεν γίνεται να δείχνετε κάτι, να σκέφτεστε κάτι, να νιώθετε κάτι, να δονείτε κάτι και να ελκύσετε κάτι άλλο.

Από τον Δημήτρη Τσέλιο, Σύμβουλος αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης & Συνεργάτης - Εισηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο τμήμα Life Coaching και Συμβουλευτική. Life Coaching by Dimitris Tselios

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.