WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Συμβουλές για να δαμάσεις το θυμό σου


23 Ιουλίου 2017

pexels-photo-207936.jpeg

Γνώρισε το θυμό σου

Από που προέρχεται; Πώς καλλιεργείται; Μπορεί να πιστεύεις ότι ο θυμός είναι κάτι το φυσικό, κάτι το οργανικό που προέρχεται από μέσα σου. Όμως αυτό δεν είναι η αλήθεια. Για να νιώσεις θυμωμένη, σημαίνει ότι κάτι συνέβη και γι αυτό πρέπει να προσπαθήσεις να καταλάβεις την πηγή του θυμού.

Θέσε στον εαυτό σου κάποια ερωτήματα

Όλα τα ερωτήματα, αν όχι όλα τα περισσότερα, οδηγούν σε απαντήσεις, οι οποίες θα φέρουν στην επιφάνεια τη ρίζα του θυμού. Κάνε τις παρακάτω ερωτήσεις.

Μήπως τελικά είσαι θυμωμένος με τον εαυτό σου;

Μήπως κάτι από το παρελθόν σου πυροδότησε το θυμό;

Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου

Για να απαλύνεις τη φλόγα που ζει μέσα σου, θα πρέπει να μάθεις να μην αγνοείς το θυμό που νιώθεις αυτή τη στιγμή. Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου και μόνο τότε θα υποχωρήσουν όλα τα συναισθήματα οργής και μίσους.

Χαλάρωσε

Τις περισσότερες φορές ο θυμός είναι προϊόν του άγχους και τους στρες. Όταν νιώθουμε αγχωμένοι η καρδιά αρχίζει να αντλεί αίμα πιο γρήγορα και εκκρίνεται η αδρεναλίνη, και τότε είναι που νιώθεις έναν εκνευρισμό χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Μάθε τεχνικές χαλάρωσης και θα μπορέσεις να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματα θυμού.

Ο θυμός δεν πρέπει να είναι σαν ένα αδάμαστο άλογο, ούτε πρέπει να τον αφήνουμε να ξεσπάει κάθε φορά που νιώθουμε νευριασμένοι. Ο θυμός είναι αρνητικό συναίσθημα που δημιουργεί παρεξηγήσεις. Να θυμάσαι ότι η αγάπη είναι η λύση για τα περισσότερα προβλήματα. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.