3 πράγματα που μπορούν να σας χαλάσουν τις διακοπές

Παρασκευή 11 Αύγουστος 2017
18512937-1784348965227221-4125215761666932736-n.jpg

Δεν μπορείτε να χαλαρώσετε. Ενώ πιστεύετε ότι με το που θα απομακρυνθείτε από τη δουλειά θα χαλαρώσετε, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, όχι αμέσως τουλάχιστον. Όποιος είναι εξοικειωμένος στους φρενήρεις τρόπους ζωής της πόλης, ένα ήρεμο περιβάλλον δεν αποτελεί εγγύηση ψυχικής ηρεμίας, για αυτό και εξακολουθείτε να είστε στην τσίτα ακόμα και στις διακοπές. Τι μπορείτε να κάνετε; Καταρχάς για να χαλαρώσετε πρέπει να κλείσετε το email της δουλειάς, έστω και για μια ημέρα αν δεν μπορείτε περισσότερο. Ακόμα και αν δεν λάβετε για μερικές ώρες email, μπορεί να αφαιρέσει όλη την πίεση που έχει συσσωρευτεί. Στη συνέχεια μπορείτε να πάτε μια βόλτα, να διαβάσετε ένα βιβλίο ή απλά να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα. Αν καταφέρετε να βγείτε από τους ρυθμούς της καθημερινότητας θα μπορέσετε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις διακοπές σας.

Διαβάσετε εδώ: Η ψυχολόγος μας προτείνει τον καλύτερο οδηγό επιβίωσης για τις διακοπές στο χωριό με το σόι

Δεν επικοινωνείτε με το σύντροφό σας. Πολλοί πιστεύετε ότι ένα ταξίδι θα αναζωπυρώσει τη σχέση σας και θα ανακαλύψετε τη χαμένη ρομαντική πλευρά. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει πάντα. Εξάλλου οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει να βρισκόμαστε περισσότερες ώρες με τους συναδέλφους μας στη δουλειά, παρά με το σύντροφό μας. Και ξαφνικά πάμε διακοπές και είμαστε μαζί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Και τότε είναι που ξεκινάει η μουρμούρα και το όνειρο των διακοπών μετατρέπεται σε εφιάλτη. Ποια είναι η λύση; Επικοινωνήστε. Ξεκαθαρίστε από την αρχή τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα αν είστε εσωστρεφής, ίσως χρειάζεστε λίγο χρόνο κάθε μέρα για τον εαυτό σας. Είναι λοιπόν καλύτερο να εκφράσετε αυτή σας την επιθυμία πριν φύγετε για διακοπές. Επίσης, κάθε φορά που νιώθετε ότι είτε εσείς είτε ο αγαπημένος σας έχετε νεύρα, βγείτε να περπατήσετε. Μην υποτιμάτε τη ψυχική ηρεμία που μπορεί να σας προσφέρει ένα ήσυχος περίπατος.

Φτάνει η ώρα του γυρισμού και σας πιάνει κατάθλιψη. Μακαρίζετε να ξεφύγετε από όλα. Το πετυχαίνετε και είναι υπέροχο. Όμως τώρα πρέπει να επιστρέψετε και πάλι σε όλα αυτά που θέλατε να ξεφύγετε, με αποτέλεσμα να είστε τόσο στεναχωρημένοι και δεν απολαμβάνετε τις τελευταίες μέρες δίκοπών. Δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριέστε γιατί το ταξίδι θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη σας. Κάθε φορά που θα θέλετε να σκεφτείτε κάτι όμορφο θα αναπολείτε τις καλοκαιρινές διακοπές, θα παίρνετε δύναμη και θα περιμένετε τις επόμενες που θα είναι καλύτερες. Γιατί το πιο όμορφο ταξίδι είναι αυτό που δεν έχετε ακόμα ζήσει. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

TRENDING ARTICLES