Επιτρέπεται το σεξ όταν είμαστε αδιάθετες;

Σάββατο 23 Σεπτέμβριος 2017
2016-05-03-0005.jpg

Οι γιατροί δεν το απαγορεύουν. Η σεξουαλική επαφή κατά την έμμηνο ρύση δεν είναι επικίνδυνη. Εάν κατά τη διάρκεια της επαφής ή μετά έχετε σκούρο αίμα, τότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε γιατί πρόκειται φια κύτταρα από το τοίχωμα της μήτρας.  

Είναι πολύ πιθανό να σας αρέσει. Κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως τα επίπεδα των ορμονών είναι αυξημένα και έτσι νιώθετε μεγαλύτερη ευχαρίστηση και ηδονή όταν έρχεστε σε επαφή με το σύντροφό σας.

Δεν πονάτε περισσότερο. Εκτός από το συνηθισμένο πόνο που νιώθετε όταν είστε αδιάθετες, δεν έχετε περαιτέρω ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Αντιθέτως μάλιστα το σεξ μπορεί να γίνει πιο ευχάριστο αφού η λίπανση του κόλπου διευκολύνει τη διείσδυση.

Διαβάστε εδώ: Εάν ο σύντροφός σας έχει αυτά τα χαρακτηριστικά συγχαρητήρια είναι ο ιδανικός

Προσοχή όμως γιατί μπορεί να μείνετε έγκυος. Ακριβώς επειδή έχετε περίοδο δεν σημαίνει ότι αν κάνετε σεξ, δεν υπάρχει η πιθανότητα μιας εγκυμοσύνης. Πολλές γυναίκες  πιστεύουν ότι κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσεως μπορούν να κάνουν σεξ, χωρίς να ανησυχούν ότι θα μείνουν έγκυες. Όμως, θεωρητικά αυτό δεν είναι αλήθεια, διότι το σπερματοζωάριο μπορεί να ζήσει στο κόλπο της γυναίκας μέχρι και 5 μέρες. Άρα αν κάνετε σεξ προς το τέλος του κύκλου και έχετε νωρίτερα ωορρηξία, μπορεί να συλλάβετε.