WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς θα φτάσετε σε οργασμό σύμφωνα με την επιστήμη


15 Οκτωβρίου 2017

fffrrrr.jpg

Πολλές έρευνες υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες δεν φτάνουν τόσο συχνά σε οργασμό όσο οι άντρες. Για παράδειγμα μια μελέτη του καθηγητή Osmo Kontula από το Ινστιτούτο Έρευνας Πληθυσμού της Οικογενειακής Ομοσπονδίας της Φινλανδίας διαπίστωσε ότι σε μια ομάδα 8000 Φινλανδών γυναικών, μόνο το 6% ανέφερε ότι είχε πάντα οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Το 40% ανέφερε ότι δεν είχε οργασμό. Το 16% είχε οργασμό μερικές φορές μέσα στο χρόνο και το 38 τοις εκατό είχε σπάνια. Συνολικά το 14 τοις εκατό των γυναικών κάτω των 35 δεν είχε ποτέ οργασμό με τη σεξουαλική επαφή. Μπορεί να μην αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο γυναικείος οργασμός εξακολουθεί να διερευνάται, αφού από το 3000 περίπου π.Χ. μέχρι το 1952 οι γιατροί νόμιζαν ότι οι γυναίκες δεν μπορούσαν να έρθουν σε οργασμό μέσω του σεξ.

Όμως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού πλέον οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν τον γυναικείο οργασμό. Παρακάτω θα μάθετε μερικά πράγματα που αν τα ακολουθήσετε θα απογειωθείτε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Σκεφτείτε θετικά. Οι αρνητικές σκέψεις υπονομεύουν την απόδοσή σας και μπορεί να μειώσουν τις πιθανότητες να φτάσετε σε οργασμό. Από την άλλη μεριά οι θετικές σκέψεις και οι φαντασιώσεις ανεβάζουν τη λίμπιντο και μπορεί να φτάσετε πιο εύκολα στην κορύφωση. Επίσης αυτό που βρήκαν οι επιστήμονες είναι ότι ο γυναικείος εγκέφαλος διεγείρεται με την οπτικοποιήση. Έτσι κατά τη διάρκεια της επαφής ίσως σας βοηθήσει να έχετε οργασμό αν βλέπετε μια ταινία ερωτικού περιεχομένου.

Μην υποτιμάτε τον αυνανισμό. Σε μια μελέτη που έγινε από τον καθηγητή Debby Herbenick το  2017, το 36,6% των γυναικών χρειάστηκε να αυτοϊκανοποιηθούν για να φτάσουν σε οργασμό. Άρα την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο κρεβάτι με τον σύντροφό σας, δοκιμάστε να περάσετε πρώτα μόνες σας καλά και μετά να έρθετε σε επαφή.

Γνωρίστε τι σας διεγείρει. Σε μια μελέτη που έγινε στις ΗΠΑ οι επιστήμονες ρώτησαν 1.046 γυναίκες τι τις ευχαριστεί περισσότερο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και οι απαντήσεις που έλαβαν ήταν οι εξής.

  • Κολπική επαφή: 69,9%
  • Φιλιά κατά τη διάρκεια του σεξ: 49,3%
  • Γλυκά, ρομαντικά λόγια κατά τη διάρκεια του σεξ: 46,6%
  • Μασάζ πριν το σεξ: 45,9%
  • Στοματικό σεξ: 43,3%
  • Παρακολουθώντας μια ερωτική ταινία: 41,9%
  • Κάνοντας ρομαντικό το χώρο ρομαντικό: 41,3%

Εσάς ποια είναι η φαντασίωσή σας;

Επικοινωνήστε με το σύντροφό σας. Όπως φαίνεται από μια μελέτη τα ζευγάρια που συζητάνε τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις και τις επιθυμίες τους, τείνουν αν βιώνουν πιο συχνούς οργασμούς σε σχέση με τα ζευγάρια που δεν επικοινωνούνε. Αν νιώθετε άβολα να μιλήσετε τόσο ανοιχτά με το σύντροφό σας, ίσως σας είναι πιο εύκολο να του εκφράσετε τις σκέψεις σας γραπτώς. Όποια και αν είναι η μέθοδος επικοινωνίας το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας βοηθήσει.

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.