WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ποσό «εφικτά» είναι τα μεγάλα όνειρα; Ο life coach Δημήτρης Τσέλιος μας δίνει την απάντηση


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΛΙΟΣ

2 Ιανουαρίου 2018

23970007-284866608585024-1393883223045439488-n.jpg

Θυμάστε όταν ήμασταν παιδιά; Είχαμε τεράστια όνειρα. Τι ακριβώς έγινε στην πορεία; Γιατί εγκαταλείψαμε τα όνειρα μας; Καθώς μεγαλώναμε, οι γονείς μας άρχισαν να μας λένε ότι δεν είμαστε ρεαλιστές, ότι θα πρέπει να βάλουμε στόχο να πετύχουμε κάτι πιο «ρεαλιστικό». Για πάρα πολλά παιδιά, πρώτη η κοινωνία κλέβει το όνειρό τους. Επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν παραιτηθεί από τα όνειρα τους, έχουν βαλθεί να μας πείσουν να κάνουμε το ίδιο και να «προσγειωθούμε», «για το καλό μας».

Διαβάστε εδώ: Ο life coach Δημήτρης Τσέλιος μας αποκαλύπτει τα χαρακτηριστικά των τοξικών ανθρώπων

Όταν ένα παιδί είναι 4-5 χρονών, οι γονείς τους είναι οι ήρωες του, αλλά μόλις γίνει περίπου 14 -15, αντιλαμβάνεται ότι οι γονείς του έχουν παραιτηθεί από τη ζωή! Και το παιδί αναρωτιέται τι συνέβη τελικά σε αυτούς; Οπότε, δεν αποτελεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι οι περισσότεροι νέοι καταλήγουν να εγκαταλείψουν κι αυτοί τα όνειρά τους. Γιατί πολύ απλά ακολούθησαν τα βήματα των γονιών τους. Τους αντέγραψαν. Και κοιτάζοντας πίσω τον εαυτό μου αναγνωρίζω ότι αυτό που με κράτησε τελικά «ζωντανό» ήταν η ικανότητά μου να κάνω μεγάλα όνειρα. Ήταν η επιθυμία μου να θέλω να ξεφύγω από την μετριότητα, να διαφοροποιηθώ από την κοινή λογική και σκέψη που είχαν οι περισσότεροι άνθρωποι και διαπίστωσα τελικά ότι η επιτυχία εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την επιθυμία και το κίνητρο!! Από το πόσο πολύ θέλεις κάτι και πόσο μεγάλο κίνητρο έχεις για να το πετύχεις.

Τα όνειρα είναι το καύσιμο που θα σε βοηθήσει να φτάσεις στον προορισμό σου. Είναι το καύσιμο που σου δώσει το κίνητρο που χρειάζεσαι για να ξεπεράσεις τις σωματικές σου δυνάμεις και θα σε οδηγήσει στην επίτευξη του ονείρου. Τα όνειρα μας δίνουν δύναμη. Και αποτελούν ένα ουσιαστικό στοιχείο στην ηγεσία. Τα όνειρα αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους ανθρώπους που, όταν τα μοιραστείτε μαζί τους με πίστη, ενθουσιασμό, αλλά και με ένα σοβαρό πλάνο, θα κινητοποιηθούν να σας ακολουθήσουν.

Όταν δεν ακολουθείς τα όνειρά σου, ένα κομμάτι του εαυτού σου πεθαίνει μέσα σου. Το να κυνηγάς τα όνειρά σου, σου δίνει ενέργεια. Σου δίνει ζωή. Σου δίνει πληρότητα!! Για να κυνηγήσεις όμως ένα όνειρό σου, θα πρέπει πρώτα να ξυπνήσεις. Να αφυπνιστείς.

Γι’ αυτό, άρχισε να ονειρεύεσαι και πάλι, αυτή τη φορά όμως ξυπνητός. Φαντάσου το μεγαλύτερο όνειρο που είναι δυνατό να συμβεί στη ζωή σου, και να θυμάσαι ότι το μυαλό σου δεν είναι η δουλειά του να γνωρίζει το πώς θα το καταφέρεις. Μην περιμένεις απάντηση. Δημιούργησε  ένα όνειρο που θα σε εμπνεύσει, ένα όνειρο που θα σου κόψει την ανάσα…και αν το όνειρό σου δεν σε τρομάξει, τότε είναι πιθανόν να μην είναι αρκετά μεγάλο.

Η επίτευξη των ονείρων σου θα να είναι σίγουρα ένας δύσκολος και σκληρός αγώνας. Το πιθανότερο είναι να χάσεις τον ύπνο σου. Να είσαι έτοιμος ότι θα  πονέσεις. Αλλά αγωνιζόμενος για τα όνειρά σου, αγωνιζόμενος για το πεπρωμένο σου, είναι ένας αγώνας που, να είσαι σίγουρος, ότι δεν θα μετανιώσεις ποτέ.

Σε αυτό το σημείο θα σας παραθέσω ένα αγαπημένο μου απόσπασμα που όσες φορές κι αν το έχω διαβάσει, εξακολουθεί να με εμπνέει κάθε φορά που το διαβάζω:

«Είναι πολύ καλύτερα να τολμήσεις δυνατά πράγματα, για να κερδίσεις ένδοξους θριάμβους, έστω και αν στεφθείς με αποτυχία, από το να βρίσκεσαι στη σειρά με φτωχά πνεύματα που ούτε απολαμβάνουν πολλά, ούτε υποφέρουν πολύ, επειδή ζουν στο γκρίζο λυκόφως της μετριότητας που δεν ξέρει ούτε νίκη ούτε ήττα.» 

Από τον Δημήτρη Τσέλιο, Σύμβουλος αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης & Συνεργάτης - Εισηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο τμήμα Life Coaching και Συμβουλευτική. Life Coaching by Dimitris Tselios

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.