WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν έχετε οργασμό


RKPT

23 Ιουνίου 2018

nick-karvounis-575141-unsplash.jpg

Η καρδιά αρχίζει να χτυπά πιο γρήγορα και η αναπνοή γίνεται με ταχείς ρυθμούς. Επίσης οι μύες σε όλο το σώμα είναι πιο σφιχτοί, το στήθος διευρύνεται ελαφρώς και η ροή του αίματος στην περιοχή της πυέλου αυξάνεται με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ζεστή αίσθηση.

Επίσης καθώς φτάνετε σε οργασμό νιώθετε συσπάσεις σε όλο σας το σώμα ενώ η αρτηριακή πίεση αυξάνεται, όπως επίσης και ο καρδιακός ρυθμός. Ανάλογα με τη διάρκεια ο αριθμός των συσπάσεων ποικίλλει από 1 έως 12 ανά δευτερόλεπτο. Το μυαλό είναι ενεργό εκείνη τη στιγμή απελευθερώνοντας χημικές ουσίες όπως η οξυτοκίνη και η ντοπαμίνη. Η οξυτοκίνη είναι γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης, γιατί γεννά την εμπιστοσύνη και εδραιώνει δεσμούς αγάπης. Η ντοπαμίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής που μεταφέρει μηνύματα από το ένα νευρικό κύτταρο στο άλλο προκαλώντας ευφορία, ευχαρίστηση και ικανοποίηση. Η έλλειψη της έχει συνδεθεί με διάφορες ασθένειες, όπως η κατάθλιψη και η νόσος Πάρκινσον.

Διαβάστε εδώ: Αυτό είναι το πιο σέξι σημείο για τατουάζ στον άντρα

Τέλος τα τοιχώματα της μήτρας συστέλλονται και σιγά σιγά επιστρέφουν στη φυσιολογική τους μορφή. Ο γυναικείος οργασμός συνήθως διαρκεί περισσότερο από τον αντρικό, ενώ δεν αποκλείεται να βιώσετε παραπάνω από έναν.

Να θυμάστε ότι κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και κάθε γυναίκα βιώνει τον οργασμό με τον δικό της τρόπο. Πάρτε το χρόνο σας βρείτε τους ρυθμούς σας, δώστε στο σύντροφο σας να καταλάβει τι σας αρέσει και θα βιώσετε την κορύφωση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.