WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Οι κυριότεροι μύθοι για τη γονιμότητα


26 Σεπτεμβρίου 2018

priscilla-du-preez-306214-unsplash.jpg

Είναι γνωστό σε όλους πως η αναπαραγωγή εξαρτάται από τη γονιμότητα των ανδρών και των γυναικών. Επίσης υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να βεβαιωθείτε ότι εσείς και ο σύντροφός σας θα γεννήσετε υγιή μωρά. Αυτό περιλαμβάνει την υγιεινή διατροφή και τον τρόπο ζωής. Η πρόσληψη θρεπτικών ουσιών ενισχύει την παραγωγή σπέρματος και την ποιότητά του, προάγοντας τελικά την ανδρική γονιμότητα.

Στο σημερινό άρθρο θα συζητήσουμε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς μύθους σχετικά με τη γονιμότητα που οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν.

Μύθος 1# Ο ακανόνιστος κύκλος της περιόδου δεν επηρεάζει τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος

Εάν έχετε λιγότερες περιόδους μέσα στο χρόνο, τότε έχετε και λιγότερες πιθανότητες να συλλάβετε. Επίσης εάν ο κύκλος σας δεν είναι σταθερός, είναι πιο δύσκολο να εντοπίσετε πότε έχετε ωορρηξία.

Διαβάστε εδώ: Το ένα χαρακτηριστικό που οι άντρες βρίσκουν ακαταμάχητο σε μια γυναίκα

Μύθος 2# Η υπογονιμότητα είναι γυναικείο πρόβλημα

Κι όμως η υπογονιμότητα επηρεάζει το ίδιο και τα δυο φύλα. Εάν ένα ζευγάρι δυσκολεύεται να συλλάβει, τότε θα πρέπει και οι δυο να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Μύθος 3# Η ηλικία δεν επηρεάζει την ικανότητα σύλληψης

Αν και πολλές γυναίκες κάνουν παιδί στα 40, η σύλληψη δυσκολεύεται σημαντικά μετά τα 36. Επίσης τα ωάρια επηρεάζονται από τη διαδικασία της γήρανσης και αυξάνεται ο κίνδυνος αποβολής ή υπογονιμότητας. Ωστόσο, ο οργανισμός κάθε γυναίκας και η ωρίμανσή του διαφέρει.

Μύθος 4# Ορισμένες στάσεις στο σεξ αυξάνουν την πιθανότητα σύλληψης

Η αλήθεια είναι πως η βαρύτητα δεν θα σας βοηθήσει. Μπορείτε λοιπόν να επιλέξετε τις στάσεις που σας ευχαριστούν.

Μύθος 5# Το άγχος προκαλεί υπογονιμότητα

Το στρες μπορεί να καθυστερήσει την ωορρηξία καταστέλλοντας τις ορμόνες, παρόλα αυτά δεν υπάρχουν μελέτες που να έχουν δείξει πως το άγχος σχετίζεται με την ικανότητα του ζευγαριού να τεκνοποιήσει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.