WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τι θα συμβεί στο σώμα μας εάν σταματήσουμε να κάνουμε σεξ


6 Φεβρουαρίου 2019

toa-heftiba-214340-unsplash.jpg

Άγχος, ρουτίνα, γρήγοροι ρυθμοί, απαιτήσεις της δουλειάς…. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να μειωθεί η σεξουαλική μας επιθυμία. Τι θα συμβεί όμως στο σώμα σας εάν σταματήσετε να κάνετε σεξ;

Έχετε περισσότερο άγχος

Το σεξ βοηθάει στη μείωση του άγχους. Οι ερευνητές βρήκαν πως όσοι αποφεύγουν το σεξ δεν μπορούν να διαχειριστούν τόσο εύκολα το στρες σε σχέση με εκείνους που έκαναν σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης ο εγκέφαλος απελευθερώνει χημικές ουσίες, όπως οι ενδορφίνες και η ωκυτοκίνη, που σας βοηθούν να αισθανθείτε πιο χαλαροί.

Διαβάστε εδώ: Αυτό είναι το πιο σέξι σημείο για τατουάζ στον άντρα

Μπορεί να αρρωσταίνετε πιο συχνά

Μια μελέτη που διεξάχθηκε στο Πανεπιστήμιο Wilkes-Barre βρήκε πως οι άνθρωποι που κάνουν τακτικά σεξ έχουν υψηλότερα επίπεδα εκκριτικής ανοσοσφαιρίνης Α, ένα αντίσωμα που βοηθά την άμυνα του οργανισμού απέναντι στους παθογόνους ιούς.

Αυξάνεται ο κίνδυνος για στυτική δυσλειτουργία

Οι άνδρες που δεν κάνουν συχνά σεξ έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία, σε σχέση με εκείνους που έχουν ερωτικές επαφές μια φορά την εβδομάδα ή και περισσότερο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο  American Journal of Medicine

Μειώνεται η λίμπιντο

Εάν σταματήσετε να κάνετε σεξ σταδιακά θα σταματήσει και να σας λείπει. Όταν κάποιος δεν έχει ερωτικές επαφές για πολύ καιρό μειώνεται το επίπεδο της τεστοστερόνης στο σώμα, κάτι που μειώνει τη λίμπιντο και αντίστοιχα την ερωτική επιθυμία.

Διαβάστε εδώ: Γιατί πρέπει να σταματήσετε να ψάχνετε την αδελφή ψυχή σας

Νιώθετε μια θλίψη

Το σεξ μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση για όλη την ημέρα και να σας βοηθήσει να αντιμετωπίζετε πιο αποτελεσματικά κάθε δυσκολία.  Άρα εάν σταματήσετε να έχετε σεξουαλικές επαφές, τότε είναι και πιο πιθανό να έχετε πεσμένη διάθεση καθ όλη την ημέρα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.