WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί οι μεγάλοι έρωτες μας παιδεύουν


14 Φεβρουαρίου 2019

background-blur-close-up-810035.jpg

Αν αγάπησες και πόνεσες, αγάπα περισσότερο.

Αν αγάπησες περισσότερο και πόνεσες περισσότερο, αγάπα ακόμα περισσότερο.

Αν αγάπησες ακόμα περισσότερο και πόνεσες ακόμα περισσότερο, αγάπα περισσότερο ώσπου να μην πονάει άλλο. Γουίλιαμ Σαίξπηρ

Ο άνθρωπος ως κοινωνικό ον, αποζήτα την επικοινωνία και τη συντροφικότητα. Πόσο όμως τον παιδεύουν οι ανθρώπινες σχέσεις και ο έρωτας;

Οι σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους μας βοηθάνε στην προσωπική μας εξέλιξη και να γνωρίσουμε τον εαυτό μας καλύτερα. Ο σκοπός φαίνεται να είναι ξεκάθαρος. Τι αλλάζει όμως στην πορεία και μπερδεύει τις σχέσεις; Τι περισσότερες φορές είναι δύσκολες και προκαλούν πόνο. Όμως όσο παράλογο και αν σας φανεί, αυτός ο πόνος θα σας κάνει πιο δυνατούς, γιατί όταν θα τον έχετε ξεπεράσει δεν θα είστε πια οι ίδιοι. Θα έχετε αναπτυχθεί, θα είστε πιο συνειδητοποιημένοι και θα νιώθετε πιο ολοκληρωμένοι. Είναι μια διαδικασία που σας βάζει αντιμέτωπους  με τα πιο βαθιά σας συναισθήματα, σκέψεις και επιθυμίες.

Διαβάστε εδώ: Αυτό είναι το πιο σέξι σημείο για τατουάζ στον άντρα

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις ανθρώπινες σχέσεις πιο επιπόλαια και επιφανειακά. Ίσως γιατί φοβούνται να μην πληγωθούν ή  ίσως γιατί προτιμούν την μοναξιά.  Άλλοι πάλι επειδή φοβούνται τη μοναξιά, προσπαθούν απεγνωσμένα να βρεθούν σε μια σχέση προκείμενου να σωθούν. Η σχέση δεν σώζει από τίποτα και δεν θα έπρεπε να σώζει από τίποτα. Πολλοί άνθρωποι ψάχνουν ένα σύντροφο ως μέσο για να λύσουν τα προβλήματά τους. Πιστεύουν πως μια στενή σχέση θα θεραπεύσει τις αγωνίες τους, την ανία τους, την απουσία νοήματος από την ζωή τους. Ελπίζουν πως μια σχέση θα γεμίσει τα κενά τους. Κάνουν όμως λάθος, διότι όταν επιλέγουν ένα σύντροφο έχοντας αυτές τις προσδοκίες, η σχέση αναπόφευκτα καταλήγει στο κενό.

Διαβάστε εδώ: Γιατί πρέπει να σταματήσετε να ψάχνετε την αδελφή ψυχή σας

Ποια είναι η λύση; Η αυτογνωσία. Ψάξτε τι γίνεται μέσα σας. Φτιάξτε τη δική σας ζωή χωρίς να περιμένετε να το κάνει άλλος για εσάς. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να βρείτε κάποιον να αγαπάτε, να περνάτε καλά, να εξελιχθείτε, αλλά όχι για να σας φτιάξει τη ζωή. Μη ψάχνετε ένα σύντροφο για να αποκτήσει νόημα η ζωή σας. Αγαπήστε πρώτα τον εαυτό σας και μετά τον ερωτικό σας σύντροφο. Η σκέψη πως ο έρωτας θα σας λύσει όλα σας τα προβλήματα και θα σας προσφέρει μια διαρκή κατάσταση ευτυχίας ή ασφάλειας, καταφέρνει μόνο να σας κρατάει παγιδευμένους σε φαντασιώσεις και αυταπάτες, αποδυναμώνοντας την αυθεντική δύναμη της αγάπης που ξέρει πώς να σας μεταμορφώσει. Και τίποτα δεν είναι πιο διαφωτιστικό από τα να είσαι με κάποιον άλλον από εκεί κι έπειτα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ξεχωριστό από το να βιώνεις την ίδια σου την μεταμόρφωση δίπλα στον άνθρωπο που αγαπάς.

Μάταια ψάχνετε καταφύγιο σε μια σχέση. Το καταφύγιο βρίσκεται μέσα σας. Εάν δε γνωρίζετε τι συμβαίνει μέσα σας, πώς θα ανακαλύψετε τον εσωτερικό κόσμο του άλλου; Για να είστε καλά σε μια σχέση, θα πρέπει πρώτα είστε καλά και μόνοι σας. Να μπορείτε να επιβιώσετε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.