WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τα ζευγάρια που κάνουν καλό σεξ έχουν αυτό το κοινό


17 Φεβρουαρίου 2019

toa-heftiba-493467-unsplash.jpg

Σε αντίθεση με τις ταινίες και τις τηλεοπτικές εκπομπές που μας έχουν κάνει να πιστεύουμε πως η καλή σεξουαλική ζωή θέλει περιπέτεια και σασπένς. Έρχεται μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στη Journal of Personality and Social Psychology και μας επαναφέρει στην πραγματικότητα, αποκαλύπτοντας μας πιο είναι το κοινό στοιχείο που έχουν όσοι κάνουν καλό σεξ.

Διαβάστε εδώ: Αυτό είναι το πιο σέξι σημείο για τατουάζ στον άντρα

Και ενώ η σεξουαλική επιθυμία τείνει να υποχωρεί σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, υπάρχουν τελικά ζευγάρια που καταφέρνουν να διατηρούν το πάθος τους ζωντανό.  Ποιο είναι το μυστικό; Δεν είναι άλλο από τη συναισθηματική ανταπόκριση. Η απλή ανταπόκριση στις ανάγκες του συντρόφου σας και η αναγκαιότητα που έχουν όλοι οι άνθρωποι να νιώθουν ξεχωριστοί, μπορούν να διατηρήσουν για πάντα ζωντανή τη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 1000 ζευγάρια να διατηρήσουν ένα ημερολόγιο στο οποίο θα κατέγραφαν τη σχέση τους για 6 εβδομάδες. Ο κάθε συμμετέχοντας έγραψε στο ημερολόγιο τα συναισθήματά του, τη σεξουαλική επιθυμία, καθώς και το πόσο νοιαζόταν το σύντροφό του.

Διαβάστε εδώ: Γιατί πρέπει να σταματήσετε να ψάχνετε την αδελφή ψυχή σας

Μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσοι συμμετέχοντες αντιλαμβάνονταν πως ο σύντροφός τους ανταποκρινόταν συναισθηματικά, είχαν και μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία.

Οι άνθρωποι που αντιλαμβάνονται ότι το έτερο τους ήμισυ νοιάζεται πραγματικά, νιώθουν ευτυχισμένοι γιατί πιστεύουν πως κατανοεί και εκτιμά τις ανάγκες τους, καθώς και ότι ανταποκρίνεται στους στόχους τους. Αυτό είναι σημαντικό να συμβαίνει στη σχέση, γιατί δείχνετε ότι δε νοιάζεστε μόνο για την ευημερία του συντρόφου σας, αλλά ότι καταλαβαίνετε πραγματικά τις επιθυμίες και τις ανάγκες του.

Για να καλλιεργήσετε τη συναισθηματική ανταπόκριση στη σχέση, πρέπει να αφιερώσετε χρόνο και να μιλήσετε μαζί με το σύντροφός σας αλλά και να ακούσετε όλα όσα έχει να σας πει χωρίς να τον διακόπτετε. Αυτή η πνευματική οικειότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη σεξουαλική οικειότητα πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.