WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Μήπως είστε demisexual και δεν το ξέρετε;


The Jennettes

15 Μαΐου 2019

candice-picard-1129114-unsplash.jpg

Σας έχει τύχει να κοιτάξετε κάποιον άνθρωπο και να ξετρελαθείτε κατευθείαν; Ή να αρκεί ο τρόπος που κάποιος θα σας ακουμπήσει ή θα σας φιλήσει ώστε να νιώσετε σεξουαλική χημεία;

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν βιώσει αυτού του τύπου την άμεση, σχεδόν αρχέγονη έλξη. Αλλά ένας μικρός αριθμός ανθρώπων δεν το έχει βιώσει ποτέ. Δεν έχει αυτήν τη δυνατότητα. Προκειμένου να νιώσουν έλξη, πρέπει να δημιουργήσουν μια πνευματική ή συναισθηματική σύνδεση με τον άλλο άνθρωπο, και όχι σωματική.

Αυτό ακριβώς βιώνει κάποιος demisexual.

Σύμφωνα με την Holly Richmond, που ασχολείται με την ψυχοθεραπεία και την θεραπεία σεξουαλικών δυσλειτουργιών, demisexual ονομάζουμε τον άνθρωπο που νιώθει εκ φύσεως την ανάγκη να αναζητά μια έντονη, συγκεκριμένη και ασφαλή σχέση πριν καν μπορέσει να σκεφτεί το σεξ. Για έναν demisexual, η οικειότητα ξεκινάει σε πλατωνικό επίπεδο, και η σεξουαλική έλξη αναπτύσσεται καθώς η σχέση βαθαίνει.

"Μια demisexual δεν πρόκειται να δει κάποιον σέξι άντρα ενώ περπατάει στον δρόμο και να σκεφτεί ότι θέλει να κοιμηθεί μαζί του", λέει η Richmond. Για κανέναν demisexual δεν βγάζει νόημα ο έρωτας (και το πάθος) με την πρώτη ματιά, τα κινηματογραφικά ειδύλλια, ή ο έρωτας για κάποιον διάσημο.

Η σχέση ενός demisexual με κάποιον άνθρωπο συνήθως ξεκινάει ως φιλία και εξελίσσεται ως κάτι παραπάνω. Αυτό δεν σημαίνει ότι το sex δεν έχει σημασία, ούτε πηγαίνει κάτι λάθος με την libido τους. Απλώς αυτό που τους ανάβει σχετίζεται συνήθως περισσότερο με το μυαλό και την προσωπικότητα και λιγότερο με το γυμνασμένο σώμα. "Πρέπει πρώτα να ξέρουν κάποιον αρκετά καλά, προκειμένου να νιώσουν σεξουαλική έλξη για αυτόν", επιβεβαιώνει η Dr. Richmond.

Πώς όμως μπορείτε να ξεχωρίσετε αν είστε πραγματικά demisexual ή αν απλώς δεν σας αρέσει να αποκτάτε σεξουαλική σχέση με κάποιον πολυ νωρίς; Σκεφτείτε πώς έχουν αρχίσει οι ρομαντικές και σεξουαλικές σχέσεις σας. Αν χρειαστήκατε χρόνο μέχρι να νιώσετε χημεία, και καταλήξατε σε σχέσεις με αρκετή συζήτηση και πλατωνικό χρόνο μαζί, τότε ίσως είστε demisexual.

Δεν ξέρουμε ακριβώς πόσοι άνθρωποι είναι demisexual, αφού είναι ένας πολύ καινούριος όρος. Όμως η Richmond πιστεύει ότι τα τελευταία τρια χρόνια, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη λεξη αυτή για να περιγράψουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.