Σε ένα ερωτικό φιλί υπάρχουν 80 εκατομμύρια βακτήρια, σύμφωνα με μια νέα μελέτη

Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019
henri-meilhac-qjpc0bqtsnw-unsplash.jpg

Δεν έχουμε και πολύ καλά νέα για τα ζευγάρια. Γιατί εάν δεν το γνωρίζετε ήδη, η ανταλλαγή ενός φιλιού στο στόμα επιτρέπει την μεταφορά τουλάχιστον 80 εκατομμυρίων βακτηρίων από 700 διαφορετικές ποικιλίες.

Διαβάστε εδώ: Γιατί οι ευαίσθητοι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν τα ψέματα

Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας έρευνας που δημοσιεύθηκε από το περιοδικό Microbiome, η οποία έρχεται να απομυθοποιήσει το παθιασμένο γαλλικό φιλί. Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως ένα φιλί που διαρκεί μόνο δέκα δευτερόλεπτα είναι αρκετό για να μεταδώσει εκατομμύρια βακτήρια τα οποία από το στόμα περνάνε στο έντερο.

Οι επιστήμονες έδωσαν σε 21 ζευγάρια που συμμετείχαν στην έρευνα, ένα προβιοτικό ρόφημα που περιείχε βακτήρια και στη συνέχεια τους ζήτησαν να φιληθούν στο στόμα για 10 δευτερόλεπτα. Τα δείγματα που συνέλεξαν από τα στόματα των ζευγαριών έδειξα πως κατά μέσο όρο γίνεται μια μεταβίβαση 80 εκατομμυρίων μικροβίων από το στόμα του ενός σε εκείνο του άλλου. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης πως τα μικρόβια στη γλώσσα ήταν παρόμοια μεταξύ των ζευγαριών, σε σχέση με τους συμμετέχοντες που δεν γνώριζαν ο ένας τον άλλον.

Διαβάστε εδώ: Μελέτη αποκαλύπτει πως τα περισσότερα ζευγάρια δεν φιλιούνται πριν κοιμηθούν

Το θετικό από όλο αυτό είναι πως η συγκεκριμένη έρευνα θα επιτρέψει στους επιστήμονες να μελετήσουν τη συμπεριφορά των βακτηρίων στο σώμα και να βρούνε θεραπείες για όλους εκείνους που έχουν προβλήματα υγείας που σχετίζονται με αυτούς τους μικροοργανισμούς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.