WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η άνευ όρων αγάπη δεν σημαίνει την άνευ όρων αποδοχή όλων


Τζουλιάννα Καρνέζη

27 Ιουλίου 2019

Η άνευ όρων αγάπη δεν σημαίνει την άνευ όρων αποδοχή όλων

Δυστυχώς, μερικές φορές στην αγάπη δεν παίρνουμε πάντα αυτό που θέλουμε. Ωστόσο, μπορούμε πάντα να αγαπάμε κάποιον, ακόμη και αν αυτός ο άνθρωπος δεν μας αγαπά. Αυτό ονομάζεται αγάπη άνευ όρων.

Διαβάστε εδώ: Γιατί οι ευαίσθητοι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν τα ψέματα

Αλλά η αγάπη άνευ όρων δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχθείτε τα πάντα άνευ όρων. Η άνευ όρων αγάπη δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπομείνετε την τοξική συμπεριφορά, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίζεστε συναισθηματικά.

Χρειάζεται πολύ θάρρος να αγαπάς κάποιον άνευ όρων. Η αγάπη άνευ όρων μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν δεν χρειάζεστε τίποτα από το άτομο που αγαπάτε.

Η αγάπη σημαίνει να επιθυμείτε το καλύτερο του άλλου, ακόμα και όταν τα κίνητρα είναι διαφορετικά.

Η αγάπη είναι να επιτρέπετε στον άλλο να είναι ευτυχισμένος, ακόμη και όταν το μονοπάτι του είναι διαφορετικό από το δικό σας.

Είναι ένα ανιδιοτελές συναίσθημα που προέρχεται από την επιθυμία να προσφέρεται εντελώς από το βάθος της καρδιάς σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αγάπη δεν θα αποτελέσει ποτέ πηγή κακίας.

Η αγάπη είναι να αποδίδετε στον άλλο ένα μέρος στην καρδιά σας, είναι να γνωρίζετε ότι ακόμη και στην καρδιά του άλλου υπάρχει ένα ιδιαίτερο μέρος για εμάς. Αυτό απαιτεί υψηλό επίπεδο θάρρους, ωριμότητας και εμπιστοσύνης στην αγάπη.

Η απεριόριστη αγάπη μεταφράζεται σε υποστήριξη ενός ανθρώπου στην κάθε περίσταση, δύσκολη ή εύκολη αντιμετωπίζει στη ζωή του. Διαχωρίζεται από την τυφλή υποταγή, τη δουλοπρεπή δέσμευση και την ανοχή της απαράδεκτης συμπεριφοράς.

Διαβάστε εδώ: Μελέτη αποκαλύπτει πως τα περισσότερα ζευγάρια δεν φιλιούνται πριν κοιμηθούν

Η άνευ όρων αγάπη όμως δεν συνεπάγεται με την παραμέληση του εαυτού σας ή την υποταγή στις ανάγκες του άλλου. Γιατί εάν τα δέχεστε όλα χωρίς δίχως όρια τότε αυτή η αγάπη είναι προβληματική. Με την άνευ όρων αποδοχή δείχνετε στον άλλον πως δεν υπολογίζετε τον εαυτό σας και δεν μπορεί και εκείνος να σας υπολογίζει.

Η αγάπη για να υπάρξει χρειάζεται όρια. Όρια που λένε ότι μέχρι εδώ μπορώ να κάνω υπομονή με αυτή τη συμπεριφορά, μέχρι εδώ μπορώ να ανεχθώ, μέχρι εδώ σου επιτρέπω.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.