WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Tα ζευγάρια στα οποία ο άντρας είναι πολύ ψηλότερος από τη γυναίκα είναι πιο ευτυχισμένα


11 Αυγούστου 2019

Tα ζευγάρια στα οποία ο άντρας είναι πολύ ψηλότερος από τη γυναίκα είναι πιο ευτυχισμένα

Μια νέα μελέτη που ήρθε στη δημοσιότητα υποστηρίζει πως τα ζευγάρια στα οποία ο άντρας είναι πολύ ψηλότερος από τη γυναίκα, είναι πιο ευτυχισμένα. 

Κατά τη γνώμη των ειδικών που εργάστηκαν στη συγκεκριμένη μελέτη η αγάπη δεν είναι καθόλου τυφλή, αντ αυτού υπάρχει ένα είδος ενστίκτου που οδηγεί τις γυναίκες στην αναζήτηση συντρόφων πιο υψηλούς από εκείνες. 

Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τη μελέτη έδειξαν πως ο ψηλός άντρας αντιπροσωπεύει το πρότυπο ασφάλειας και σιγουριάς. Επίσης οι ερευνητές εντόπισαν μια συσχέτιση αυτού του χαρακτηριστικού με το κοινωνικοπολιτικό επίπεδο. Πολλές γυναίκες πιστεύουν πως οι ψηλοί άντρες είναι πιο μορφωμένοι. 

Φαίνεται λοιπόν πως μια γυναίκα ειδικά εάν είναι πολύ μικρή, χρειάζεται ενστικτωδώς μια παρουσία δίπλα της ικανή να της παρέχει ασφάλεια και σιγουριά τόσο σωματική όσο και κοινωνική. Τέλος η μελέτη υποστηρίζει ότι τα συγκεκριμένα ζευγάρια είναι πολύ πιο ευτυχισμένα από τα ζευγάρια όπου ο άντρας είναι στο ίδιο ύψος ή πιο κοντός από τη σύντροφό του.

Ωστόσο υπάρχουν πολλά παραδείγματα διάσημων ζευγαριών όπου η γυναίκα προτίμησε έναν πιο κοντό άντρα. Πάρτε για παράδειγμα το πρώην ζευγάρι Nicole Kidman και Tom Cruise ή το προεδρικό ζευγάρι Carla Bruni και Nicolas Sarkozy. Για να μην αναφέρουμε τον Ναπολέοντα ή τον Μότσαρτ που είναι μόλις 152. 

Μπορεί λοιπόν η έρευνα να έχει βγάλει το συγκεκριμένο συμπέρασμα, ωστόσο δεν είναι κανόνας αφού το ποσοστό διαζυγίων στα ζευγάρια όπου οι άντρες είναι πιο ψηλοί, δεν διαφέρει από εκείνο των ζευγαριών όπου η γυναίκα είναι πιο ψηλή. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.