Πότε η αγάπη μπορεί να καταστρέψει μια σχέση

Κυριακή, 05 Μαΐου 2019
pablo-heimplatz-257552-unsplash.jpg

Τυχαίνει κάποιες φορές, όταν ερωτεύεστε να χάνετε τις ισορροπίες στη ζωή σας. Η υπερβολική αγάπη μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στη σχέση σας και κάποιες φορές να αποτελέσει αιτία χωρισμού.

Διαβάστε εδώ: Γιατί οι ευαίσθητοι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν τα ψέματα

Δείτε παρακάτω μερικές αιτίες.

 Λέτε «ναι» σ’ όλα. Σκεφτείτε λίγο τον εαυτό σας αν έχει πέσει στην παγίδα να λέει ναι σε όλα ακόμα και αν δεν συμφωνείτε. Η πρόθεσή σας να μην χαλάσετε χατίρι στο σύντροφό σας κάποια στιγμή θα γίνει αντιληπτή. Όταν κάποιος κάνει κάτι που δεν θέλει, σημαίνει ότι καταπιέζει τα δικά του θέλω. Φτάνετε λοιπόν στο σημείο να μην μπορείτε να ελέγξετε το πιεσμένο σας εαυτό και δυστυχώς αυτό θα εκφραστεί είτε με θυμό είτε με αρνητική διάθεση, γεγονός που θα επηρεάσει την επικοινωνία και τη σχέση σας.

Εγκαταλείπετε τους φίλους σας.  Αφήνετε τη κοινωνική σας ζωή και όλος ο κόσμος κινείται γύρω από εκείνον. Πιστεύετε πως δεν έχετε ανάγκη από άλλους ανθρώπους στη ζωής σας. Εκείνος είναι πλέον φίλος και σύντροφος. Στην πραγματικότητα όμως η έλλειψη των φίλων προκαλεί προβλήματα στη σχέση σας. Η προσοχή σας εστιασμένη πάνω του αρχίζει να γίνεται «πνικτική».

Διαβάστε εδώ: 4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εάν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι

Έχετε εξιδανικεύσει τον σύντροφό σας. Είναι πολύ ωραίο να θαυμάζετε τον αγαπημένο σας και να τον εκτιμάτε ωστόσο κρύβει μια παγίδα. Όσο ανεβαίνει στα μάτια σας δεν πρέπει να υποτιμάτε ασυναίσθητα τον εαυτό σας. Μπορεί να εκτιμάτε την δουλειά του, τις απόψεις του και τις ιδέες του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εσείς δεν αξίζετε ή δεν θα πρέπει να προβάλλετε τα δικά σας προτερήματα και επιτεύγματα.

Του επιτρέπετε να σας φέρετε άσχημα. Η υπερβολική αγάπη είναι ικανή να δικαιολογήσει μέχρι ακραίες συμπεριφορές. Πολλές γυναίκες επενδύουν όλη τους την αγάπη και το πάθος στην σχέση τους χωρίς όρια. Προκείμενου να είναι με τον άνθρωπο αυτό δικαιολογούν τα πάντα, από το τόνο της φωνής σ’ ένα καβγά μέχρι και πιο ακραία περιστατικά. Η ανοχή αυτή δίνει στον άλλον κάθε δικαίωμα για εκμετάλλευση αλλά και έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπό σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.