WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς το αλκοόλ επηρεάζει τη σεξουαλική σας ζωή


20 Αυγούστου 2019

Πώς το αλκοόλ επηρεάζει τη σεξουαλική σας ζωή

Η κατανάλωση οινοπνεύματος μπορεί να ενισχύσει το επίπεδο εμπιστοσύνης σας, τόσο ώστε υπάρχουν πιθανότητες να ξυπνήσετε  το επόμενο πρωί και να το μετανιώσετε.

Παρόλο όμως που οι περισσότεροι θεωρούν πως η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της σεξουαλικής ζωής, στην πραγματικότητα, η μακροχρόνια κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στη σεξουαλική σας ζωή. Το αλκοόλ μπορεί να μειώσει τη διάθεσή σας, τη σεξουαλική επιθυμία και να δυσκολέψει την επίτευξη στύσης ή οργασμού.

Επίσης μια μελέτη έχει δείξει πως το αλκοόλ να αυξάνει την πιθανότητα σεξουαλικής επαφής με έναν ξένο, οδηγώντας σε λιγότερη ικανοποίηση. Παρόλο που μια μικρή ποσότητα αλκοόλ είναι αβλαβής, η μέτρια έως και μεγάλη κατανάλωση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σεξουαλική σας ζωή και είναι η ίδια στην περίπτωση ανδρών και γυναικών.

Επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ στη σεξουαλική ζωή 

Στυτική δυσλειτουργία.

Έχουν διεξαχθεί διάφορες μελέτες για την κατανόηση του αντίκτυπου  της κατανάλωσης αλκοόλ στη σεξουαλική ζωή. Και έχει αποδειχθεί πως μπορεί να προκαλέσει από προσωρινή μέχρι και μακροχρόνια στυτική δυσλειτουργία. Το αλκοόλ μειώνει τη ροή του αίματος στο πέος και μειώνει την ένταση του οργασμού. Μπορεί επίσης να προκαλέσει σημαντική μείωση του επιπέδου ικανοποίησης. Μελέτες έχουν δείξει ότι περίπου το 60 έως 70 τοις εκατό των ανδρών που πάσχουν από σεξουαλικά προβλήματα πίνουν αρκετό αλκοόλ. Εκτός από τη στυτική δυσλειτουργία, το αλκοόλ μπορεί επίσης να προκαλέσει πρόωρη εκσπερμάτωση και απώλεια σεξουαλικής επιθυμία.

Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (STD).

Μία από τις σημαντικότερες παρενέργειες της κατανάλωσης αλκοόλ είναι τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Μελέτες επισημαίνουν ότι περίπου το 50 τοις εκατό των απρογραμμάτιστων σεξουαλικών επαφών περιλαμβάνει αλκοόλ και περίπου 60 τοις εκατό των STD μεταδίδονται όταν το αλκοόλ εμπλέκεται στην ερωτική επαφή. 

Χαμηλή λίμπιντο.

Η κατανάλωση οινοπνεύματος για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερη λίμπιντο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι τοξίνες στο αλκοόλ, καθώς και η κατασταλτική φύση του ποτού, μειώνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Οργασμική δυσλειτουργία

Η κατανάλωση οινοπνεύματος δεν επηρεάζει μόνο τους άντρες αλλά και τις γυναίκες. Η βαριά κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα μιας γυναίκας να νιώσει σεξουαλική διέγερση, καθώς το αλκοόλ εμποδίζει τα σήματα μεταξύ του εγκεφάλου και των γεννητικών οργάνων. 

Χαμηλή γονιμότητα.

Μία από τις άλλες σημαντικές παρενέργειες της κατανάλωσης οινοπνεύματος είναι η μείωση της γονιμότητας. Καθώς η κατανάλωση αλκοόλ μειώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης, επηρεάζει την παραγωγή σπέρματος και επηρεάζει έτσι τη γονιμότητα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.