WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί όλο και λιγότεροι άνθρωποι παντρεύονται, σύμφωνα με την επιστήμη


10 Σεπτεμβρίου 2019

Γιατί όλο και λιγότεροι άνθρωποι παντρεύονται, σύμφωνα με την επιστήμη

Μήπως έχετε παρατηρήσει ότι πλέον δεν είστε καλεσμένοι σε τόσους πολλούς γάμους όπως παλαιότερα; Μπορεί να είναι επειδή όλοι σας οι φίλοι έχουν παντρευτεί ή μπορεί να είναι επειδή πλέον συμβαίνουν όλο και λιγότεροι γάμοι.

Στις ημέρες μας οι περισσότεροι προτιμούν την ελεύθερη σχέση ή τη συμβίωση, με αποτέλεσμα να τελούνται όλο και λιγότερα μυστήρια γάμου. Αλλά γιατί οι νέοι δεν παντρεύονται;

Μια νέα μελέτη προσπάθησε να εξετάσει τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την τάση των περισσότερων ανθρώπων να αποφεύγουν τον γάμο. Μήπως πλέον υπάρχει λιγότερο αγάπη; Το 88 τοις εκατό των Αμερικανών υποστηρίζει ότι η αγάπη είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος για να παντρευτείς. Ωστόσο, η μελέτη της Pew Research ανέφερε μια άλλη σημαντική πτυχή. 

Περίπου επτά στους δέκα ενήλικες δήλωσαν ότι είναι πολύ σημαντικό για έναν άνδρα να είναι σε θέση να στηρίξει την οικογενειακή οικονομικά, να είναι ένας καλός σύζυγος ή σύντροφος, ενώ μόνο το 32 τοις εκατό δήλωσε το ίδιο για μια γυναίκα. 

Οι περισσότερες γυναίκες ελπίζουν να παντρευτούν, αλλά η σημερινή έλλειψη ανδρών με σταθερή δουλειά και καλό εισόδημα - καθιστούν όλο και πιο δύσκολο αυτό, ειδικά με την τρέχουσα οικονομία των χαμηλών μισθών. 

Ο γάμος εξακολουθεί να βασίζεται στην αγάπη, αλλά είναι επίσης μια οικονομική συναλλαγή. Πολλοί νέοι άνδρες σήμερα βγάζουν πολύ λιγότερα χρήματα σε σχέση με τις γυναίκες, ειδικά καθώς τα επίπεδα εκπαίδευσης των νέων γυναικών, κατά μέσο όρο, υπερβαίνουν των ανδρών.

Τέλος είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως στις αναπτυγμένες χώρες, η έννοια του «εργένη» έχει αλλάξει κατά πολύ. Κι αν πριν, ένα άτομο που δεν είχε δημιουργήσει οικογένεια θεωρούνταν ότι έχει «χάσει» τη ζωή του, αυτό δεν συμβαίνει σήμερα σε πολλές χώρες. Πλέον οι νέοι δεν ενδιαφέρονται ούτε για το τι θα πει η κοινωνία, ούτε για τα στερεότυπα που υπήρχαν παλιά. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.