WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Oι άντρες που κοιμούνται νωρίς το βράδυ έχουν πιο δυνατό σπέρμα


2 Οκτωβρίου 2019

Oι άντρες που κοιμούνται νωρίς το βράδυ έχουν πιο δυνατό σπέρμα

Για τους άντρες που θέλουν να γίνουν μπαμπάδες, το να πάνε για ύπνο νωρίς μπορεί να είναι το κλειδί για ένα πιο υγιές σπέρμα.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Medical Science Monitor έδειξε πως όσοι κοιμόντουσαν μεταξύ 20:00 και 22:00 είχαν καλύτερη κινητικότητα σπέρματος, που σημαίνει πως είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να γονιμοποιήσουν ένα ωάριο. Από την άλλη μεριά οι άντρες που κοιμόντουσαν μετά τα μεσάνυχτα είχαν μικρότερο αριθμό σπερματοζωαρίων και το σπέρμα τους πέθανε πολύ νωρίτερα. Μάλιστα ακόμα χειρότερα ήταν τα πράγματα για όσους κοιμόντουσαν λιγότερο από έξι ώρες κάθε βράδυ, σε σχέση με εκείνους που κοιμόντουσαν περισσότερες ώρες. 

Οι λίγες ώρες ύπνου και η ανεπαρκής ανάπαυση είναι επιβλαβείς επειδή αυξάνονται τα επίπεδα ενός τύπου πρωτεΐνης που παράγεται από το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να καταστρέψει τα υγιή σπερματοζωάρια.

Τέλος υπάρχουν και προηγούμενες μελέτες που έχουν δείξει ότι οι άντρες που κοιμόντουσαν έξι ώρες κάθε βράδυ είχαν αριθμό σπερματοζωαρίων που ήταν 25 τοις εκατό χαμηλότερος από ό, τι στους άντρες που κοιμόντουσαν οκτώ ώρες. 

Άρα όσοι άντρες θέλουν να έχουν δυνατό και υγιές σπέρμα, καλό είναι να μην ξενυχτάνε. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.