WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Stealthing: Η νέα επικίνδυνη τάση στο σεξ που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις


27 Οκτωβρίου 2019

Stealthing: Η νέα επικίνδυνη τάση στο σεξ που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις

Το «stealthing» είναι μια νέα τάση στο σεξ που αρχίζει να εξαπλώνεται επικίνδυνα και έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, αφού πολλοί τη χαρακτηρίζουν ως ένα είδος βιασμού.

Σύμφωνα με την Alexandra Brodsky υπεύθυνη της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο Columbia Journal of Gender and Law, αναφέρει πως το «stealthing» είναι μια πρακτική όπου ο άντρας αφαιρεί το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, χωρίς να πάρει τη συγκατάθεση της συντρόφου του. Ενώ τονίζει πως υπάρχουν πολλά θύματα τα οποία έχουν επικοινωνήσει μαζί της.


Το φαινόμενο αυτό έχει πυροδοτήσει χιλιάδες αρνητικά σχόλια, ενώ το Rape Crisis Network Ireland χαρακτήρισε το «stealthing» ως πράξη βιασμού, κάνοντας έκκληση για ποινικές κυρώσεις. Όπως δήλωσε και η Alexandra Brodsky «Αν και πολλά θύματα διστάζουν να μιλήσουν, αναγνωρίζουν ότι αυτή η πράξη είναι λάθος και θέτει σε μεγάλο κίνδυνο τη υγεία και των δυο φύλων».

Το ανησυχητικό  είναι πως πολλοί νέοι αντιμετωπίζουν το «stealthing» ως ένα είδος παιχνιδιού, στο οποίο αποφασίζουν να αφαιρέσουν το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν πολύ καλά, θέτοντας την σε κίνδυνο τόσο τον εαυτό τους όσο και τον σύντροφό τους, αφού η πράξη γίνεται χωρίς να ενημερωθεί ο δεύτερος. Μάλιστα υπάρχουν πολλές διαδικτυακές κοινότητες όπου οι άντρες μοιράζονται συμβουλές για το stealthing και συζητούν για τις κατακτήσεις τους
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.