WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί το μικρό μέγεθος πέους δεν χρειάζεται να σας ανησυχεί - Τι υποστηρίζουν νέες έρευνες


8 Νοεμβρίου 2019

Γιατί το μικρό μέγεθος πέους δεν χρειάζεται να σας ανησυχεί - Τι υποστηρίζουν νέες έρευνες

Αν και ο σύγχρονος δυτικός κόσμος αγαπά το μεγάλο μέγεθος πέους, αρκετές νέες μελέτες έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Πέρα από τα πορνογραφικά πρότυπα και τις εκδηλώσεις ποπ κουλτούρας, αρκετές μελέτες δείχνουν ότι η μέση γυναίκα με σεξουαλικές επαφές μπορεί να προτιμούν ένα πέος μικρότερο από το μέσο όρο. Η διαρκής αίσθηση ότι η αξία ενός άνδρα μπορεί να μετρηθεί με το μήκος του πέους του, οδηγεί όλους τους άνδρες, οι οποίοι, κατά μέσο όρο, έχουν έως 15εκ μέγεθος, να αισθάνονται τρομακτικά ανεπαρκείς. Αυτές οι ανησυχίες, με τη σειρά τους, τροφοδοτούν αμφιβόλου συμπληρωματικές και πειραματικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Είναι αρκετά ενδιαφέρον, ότι οι Αρχαίοι Έλληνες, οι προγόνοι των δυτικών πολιτιστικών και αισθητικών αξιών, δεν ενδιαφέρονταν διόλου για το μεγάλο μέγεθος. «Στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, το σωστό ή όμορφο πέος είναι κομψό», δήλωσε ο John Clarke, ένας αρχαίος ερωτικός καλλιτέχνης της κοσμοθεωρίας. "Ένας άνθρωπος με πολύ μεγάλα γεννητικά όργανα, ειδικά τα αρσενικά γεννητικά όργανα, θεωρείται γκροτέσκο, γελοίο." Αυτή η προτίμηση για μικρά μεγέθη πέους ανάγεται τουλάχιστον στον 8ο αιώνα π.Χ., όπως αντικατοπτρίζονται στα αγαλματίδια της εποχής, σημειώνει ο Timothy McNiven, αναπληρωτής καθηγητής στο κρατικό πανεπιστήμιο του Οχάιο, ο οποίος έχει μελετήσει παλιές απεικονίσεις του πέους και συνεχίζει μέσω της πιο κλασσικής ελληνικής τέχνης και λογοτεχνίας.

jenny.gr

Σύμφωνα με έρευνα,  67.4%  των γυναικών που συμμετείχαν, είπαν ότι το μέγεθος του πέους είναι αρκετά σημαντικό, ενώ  21.4%  είπαν πως δεν τις ενδιαφέρει.  Επίσης ένα άλλο συμπέρασμα που αποκάλυψε η έρευνα είναι ότι η ανησυχία των ανδρών για το επιθυμητός μέγεθος μπορεί να μειώσει την ικανότητά τους να έρθουν σε στύση αλλά και να τη διατηρήσουν

Είναι δυνατόν, δήλωσε η ιστορικός τέχνης Ellen Oredsson, ότι οι αρχαίοι Έλληνες να αποτίμησαν την αισθητική των μικρών πεών, επειδή τα "καλλιτεχνικά ιδανικά τους αφορούσαν την ισορροπία" τίποτα δεν πρέπει να είναι υπερβολικά μεγάλο αλλά ισορροπημένο. "Παρόμοιες αναζητήσεις ισορροπίας μπορεί να οφείλονται σε συρρικνωμένα ή διευρυμένα ανατομικά χαρακτηριστικά. Είναι επίσης πιθανό, όπως επισήμανε ο McNiven, ότι οι Έλληνες ενδεχομένως να αντικατοπτρίζουν μια πολιτισμικά ριζωμένη και αποδεκτή άποψη νεαρών ανδρών σε όλες τις εικόνες των ιδανικών αρσενικών σωμάτων.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.