WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί πρέπει να ξεκινήσετε την ημέρα σας με πρωινό σεξ


23 Νοεμβρίου 2019

Γιατί πρέπει να ξεκινήσετε την ημέρα σας με πρωινό σεξ

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να κάνετε σεξ το πρωί- ναι, ακόμη και τις καθημερινές. Είτε πρόκειται να έχετε οργασμό είτε όχι, το πρωινό σεξ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας.

Είστε πιο ξεκούραστοι. 

Ανάλογα με το πώς περάσατε εχθές το βράδυ, το νυχτερινό σεξ μπορεί τελικά να μην είναι ιδανικό. Ενώ το πρωί νιώθετε πιο φρέσκοι και ξεκούραστοι.

Το σώμα σας το πρωί είναι πιο έτοιμο.

Ανεξάρτητα από το φύλο πολλές φορές μπορεί να ξυπνάτε το πρωί και να αναζητάτε τη σεξουαλική επαφή. Αυτό συμβαίνει λόγω των αλλαγών του σώματός σας κατά τη διάρκεια του ύπνου REM. 

Μπορεί να έχετε περισσότερη επιθυμία.

Μερικές μελέτες δείχνουν ότι το σεξ μπορεί να είναι καλύτερο το πρωί, επειδή τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι τα υψηλότερα στην αρχή της ημέρας. Όλοι έχουμε τεστοστερόνη στο σώμα μας και αυτή η ορμόνη παίζει μεγάλο ρόλο στο πώς βιώνουμε τη σεξουαλική επιθυμία. Επίσης μελέτες έχουν δείξει ότι τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης μπορούν να βελτιώσουν τη δύναμη της στύσης και τη σεξουαλική λειτουργία.

Θα ανακουφίσετε το άγχος. 

Το σεξ ανακουφίζει από το στρες και μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε την ημέρα σας και να αισθάνεστε πιο ήρεμοι, χάρη στις χημικές ουσίες ντοπαμίνη και σεροτονίνη.  Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ακόμη και τον αυνανισμό ως ένα εργαλείο για να βοηθήσουν στη διαχείριση του άγχους (αν και δεν είναι θεραπεία).

Θα είστε πιο παραγωγικοί στην εργασία.

Μια μελέτη έχε δείξει πως οι συμμετέχοντες για περίπου 24 ώρες μετά το σεξ είχαν μεγαλύτερη παραγωγικότητα στην εργασία . Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι εργαζόμενοι που έκαναν σεξ δεν είχαν μόνο καλύτερες διαθέσεις, αλλά έδειξαν επίσης πιο σταθερή παραγωγικότητα και ικανοποίηση από την εργασία.

Το ανοσοποιητικό σας σύστημα θα ενισχυθεί.

Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι το πρωινό σεξ μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα όλη την ημέρα αυξάνοντας τα επίπεδα IgA (ένα αντίσωμα που προστατεύει από τη μόλυνση).

Θα ξεκινήσετε την ημέρα σας με καλή διάθεση.

Το σεξ μας κάνει να αισθανόμαστε καλά - και δεν είναι μόνο η φυσική ευχαρίστηση. Βιώνουμε επίσης αυξημένα επίπεδα ντοπαμίνης και οξυτοκίνης. Ο οργασμός είναι μια μαζική απελευθέρωση χημικών που σας κάνει να νιώθετε όμορφα. 
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.