WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

8 περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σας όταν φιλάτε κάποιον


9 Ιανουαρίου 2020

8 περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σας όταν φιλάτε κάποιον

Ένα φιλί δεν είναι μόνο ένα φιλί. Τη στιγμή που φιλάτε κάποιον το σώμα σας αντιδρά και προκαλούνται διάφορα περίεργα πράγματα που δεν τα φανταζόσασταν. 

Με το φιλί αρχίζουν και παράγονται ορμόνες και η διάθεσή σας αυξάνεται αφήνοντας στο πρόσωπό σας ένα λαμπερό χαμόγελο. Το φιλί δεν είναι μόνο καλό για τη σχέση σας, είναι επίσης εξαιρετικό για τη διάθεσή σας αλλά και για το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Παρακάτω λοιπόν θα δούμε τα πιο περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σας όταν φιλάτε.

Με ένα φιλί μπορείτε να καταλάβετε εάν ταιριάζετε με τον άλλον. 

Ένα φιλί είναι ένα σπουδαίο εργαλείο μέτρησης για να καθορίσετε αν υπάρχει σπίθα ανάμεσα σε εσάς και στο άλλο άτομο. Το σώμα σας στέλνει αμέσως ένα σήμα στον εγκέφαλό σας για να αποφασίσει εάν υπάρχει συμβατότητα βασισμένη στην ανταλλαγή των αισθησιακών υποδοχέων σας. Από τη γέννηση, έχετε χρησιμοποιήσει τα χείλη και τη γλώσσα σας για να αποφασίσετε τι είναι καλό για σας. Το στόμα σας είναι εξαιρετικά ευαίσθητο σε ό,τι θέλετε ή σε ό,τι απεχθάνεστε. Δεν είναι τυχαίο που έχετε υποδοχείς που καθορίζουν τις επιλογές τροφίμων και τα επίπεδα θερμοκρασίας όταν πίνετε κάτι ζεστό ή κρύο.

Το φιλί αυξάνει τη διάθεσή σας.

Μια φυσική επαφή με τα χείλη με ένα άτομο ενεργοποιεί τον εγκέφαλό σας. Ο εγκέφαλός σας ανταποκρίνεται στο σήμα που παράγει τις ορμόνες ωκυτοκίνη, ντοπαμίνη και  σεροτονίνη. Αυτές οι γνωστές ορμόνες ενισχύουν τη διάθεσή σας. Όταν αισθάνεστε ευτυχισμένοι, το σώμα σας πλημμυρίζει από αυτές τις ορμόνες. Έτσι, αν έχετε μια κακή μέρα, αρπάξτε τον σύντροφό σας και δώστε του ένα φιλί. Αυτή η κίνηση θα βελτιώσει τη διάθεσή σας στέλνοντας καλές δονήσεις στο σώμα σας.

Το φιλί ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Η έρευνα δείχνει ότι η συρρίκνωση του σάλιου γύρω από το στόμα μειώνει τα κακά βακτηρίδια. Όταν τα κακά βακτηρίδια ξεπλένονται, το στόμα είναι καθαρό και διατηρεί έναν υγιή ουρανίσκο. Με απλά λόγια το φιλί είναι ένας φυσικός τρόπος για να δημιουργήσετε μια αμυντική ασπίδα από την έκθεση των μικροβίων, κρατώντας σας μακριά από την καρέκλα του οδοντιάτρου.

Το φιλί μειώνει το άγχος.

Όταν καταπονηθείτε από μια κουραστική μέρα, τα επίπεδα της κορτιζόλης αυξάνουν το άγχος. Ένας τρόπος για να μειώσετε τα επίπεδα κορτιζόλης είναι να δώσετε ένα φιλί στον σύντροφό σας όταν φτάσετε στο σπίτι.

Το φιλί αυξάνει την αυτοεκτίμησή σας.

Το φιλί ενισχύει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σας. Η αίσθηση σιγουριάς σας προτρέπει να αισθανθείτε σαν να είστε οι καλύτεροι. 

Το φιλί κρατάει το πρόσωπό σας πιο νέο.

Καθώς δίνετε ένα γαλλικό φιλί, οι ερευνητές λένε ότι ασκείτε 34 μύες στο πρόσωπο. Μπορεί ενδεχομένως να σφίξετε τη σιαγόνα κρατώντας τις περιοχές αυτές δυνατές και σταθερές. Καθώς στροβιλίζετε τη γλώσσα σας, το πρόσωπό σας σχηματίζει μια φυσική λάμψη. Νιώθετε και δείχνετε νεότεροι. Ξεκινήστε να φιλάτε από σήμερα κιόλας για να κρατήσετε τις ρυτίδες μακριά.

Το φιλί αυξάνει τη σεξουαλική διάθεση. 

Όταν φιλάτε κάποιον τις περισσότερες φορές θέλετε πολύ περισσότερα. Ένα γαλλικό φιλί είναι ικανό να αυξήσει τη λίμπιντο και να οδηγήσει στη σεξουαλική πράξη. Έτσι, εάν θέλετε να ανάψετε τη σπίθα, ξεκινήστε φιλώντας τον σύντροφό σας και τα πράγματα θα ακολουθήσουν μια φυσική πορεία δράσης.

Το φιλί δείχνει ότι εμπιστεύεστε τον άλλον.

Το να είστε σε κοντινή απόσταση από ένα άλλο άτομο συνήθως σημαίνει ότι το εμπιστεύεστε. Μοιράζεστε τον προσωπικό σας χώρο και είστε έτοιμοι να αναπτύξετε μια βαθύτερη σχέση μαζί του. Το φιλί διεγείρει θετικές σκέψεις, βοηθώντας σας να δημιουργήσετε μια καλύτερη σχέση με τον άλλον σε ένα οικείο επίπεδο. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε μια συνομιλία με τον σύντροφό σας, όταν έχετε χάσει τα λόγια σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.