WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Κακοί οργασμοί: Ο νέος όρος στο σεξ που μας έχει προβληματίσει


11 Ιανουαρίου 2020

Κακοί οργασμοί: Ο νέος όρος στο σεξ που μας έχει προβληματίσει

Υπάρχουν κακοί οργασμοί; Κι όμως οι ερευνητές επισημαίνουν ότι επειδή κάποιος έχει έναν οργασμό δεν σημαίνει ότι το σεξ ήταν καλό. 
 
Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στα Αρχεία Σεξουαλικής Συμπεριφοράς περιγράφει για ποιο λόγο κάποιος μπορεί να έχει κακούς οργασμούς. 

Τι χαρακτηρίζεται ως κακός οργασμός; Είναι αυτά τα επιφωνήματα που δεν είναι ευχάριστα και μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις σχέσεις, τη σεξουαλικότητα και / ή την ψυχολογική υγεία. 

Όσο για τους λόγους των κακών οργασμών, ας το ξεκαθαρίσουμε: Μιλάμε για οργασμούς που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια συναινετικού σεξ. Οι συντάκτες της νέας έκθεσης εξέτασαν τους λόγους για τους οποίους πολλοί άνθρωποι δεν απολαμβάνουν την κορύφωση κατά τη διάρκεια του συναινετικού σεξ. Τούτου λεχθέντος, ένας από τους λόγους που ανέφεραν οι συγγραφείς της μελέτης είναι ότι κάποιοι κάνουν σεξ για να γλυτώσουν τη γκρίνια του συντρόφου. Στην πραγματικότητα δεν θέλουν αλλά συμφωνούν, με αποτέλεσμα στην κορύφωση να μη νιώθουν τόσο άνετα.  

Ένας άλλος λόγος είναι όταν αισθάνεστε υποχρεωμένοι να έρθετε σε οργασμό. Η έρευνα έχει δείξει ότι η αίσθηση πίεσης μπορεί επίσης να προκαλέσει άγχος ή / και άλλες αρνητικές επιπτώσεις. Για παράδειγμα, οι γυναίκες και οι άνδρες έχουν συχνά δηλώσει ότι αισθάνονται υποχρεωμένοι να φτάσουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια συναινετικών σεξουαλικών επαφών, για να διασφαλίσουν ότι το σεξ ήταν ευχάριστο.  Άλλοι λόγοι για τους κακούς οργασμούς περιλαμβάνουν θέματα υγείας που παρεμβαίνουν στη σεξουαλική ευχαρίστηση. 

Το συμπέρασμα των ειδικών είναι ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το εάν ο οργασμός είναι καλός ή κακός και φυσικά δεν σημαίνει ότι επειδή φτάσετε σε οργασμό απολαύσετε και την πράξη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.